Mapei achtervolgd door pech

Print
MEERBEKE - Dat Mapei nog met zoveel renners de streep haalde, mag volgens manager Patrick Lefevere een wonder heten.
BR>"Steels, die alles wel beschouwd niet ontgoochelde, ging plat met de Knokteberg in zicht. Het gewoel vooraan verhinderde hem aansluiting te krijgen met de kop. Toms voorbeeld werd gevolgd door Nardello, die er wel in slaagde terug te keren. Museeuw verloor tijd na een bandbreuk. Hetzelfde overkwam Bartoli op een ongelukkig moment. Dat we in de finale nog vier man konden uitspelen, mag in de gegeven omstandigheden een succes heten. Wij gokten erop dat Tchmil nog gepakt zou worden en dan hadden we met Tafi en Nardello twee jokers op onze hand. Het bleek de verkeerde gok."

"Licht ging uit op de Muur"


MEERBEKE - Jo Planckaert verscheen in Brugge gehandicapt aan de start nadat een of ander virus zijn hele lichamelijke huishouding overhoop had geschopt. Maar de kleine wou niet afwezig blijven in zijn koers.
"Het was een kruisweg, echt waar. Onderweg moest ik een paar keer de bosjes in om mijn darmen te legen. Maagkrampen, diarree, niets werd me bespaard. Maar ik wilde niet opgeven. Voor mijzelf niet en voor de ploeg niet. Ik voelde het licht onderweg geregeld knipperen, maar op de Muur ging het definitief uit. Dat ik slechts vijf minuten verloor, is een opsteker, want ik voel me ellendig."
En nu? "Morgen loop ik bij de dokter langs. Zonder antibiotica lukt het me niet de ziektebeestjes te overwinnen. Ik wil er zo graag bij zijn in Gent - Wevelgem en Parijs - Roubaix dat er niets anders op zit."

"Klootzakken zijn het"


MEERBEKE - Romans Vainsteins, derde, was voorbij de streep met geen tang aan te pakken. De Let die zijn opleiding in Vlaanderen kreeg, vloekte zich de Joodse ziel uit het lijf over het gedrag van de grote blokken.
"Klootzakken zijn het. Mapei, Farm Frites, alle grote teams weigerden te werken om Tchmil terug te pakken. Ik weet wel waarom. Met Zabel en mij in hun midden vreesden ze in de sprint het deksel op de neus te krijgen en dus keken ze de kat uit de boom. (Berustend) Zo dichtbij kom ik nooit meer bij de overwinning in de Ronde. Zo'n kans krijg ik mijn hele leven niet meer. De schitterende conditie die ik al een paar weken in de benen heb, heeft mij nog niets opgeleverd. Op de valreep speelde ik De Panne kwijt en nu de Ronde van Vlaanderen."

"En nu Parijs - Roubaix"


MEERBEKE - Dario Pieri is een gepatenteerde sluipschutter, die bij ons zijn kop opstak door vier jaar geleden als belofte de Ardense Triptiek te winnen. Klasse dus, die hij in 1998 nog eens liet bewonderen in de Driedaagse van De Panne door in Zottegem de sprint voor de bloemen te winnen. Zijn overstap naar Saeco leverde hem nog niet veel schouderklopjes op. Allicht komt daar na zijn tweede plaats in de Ronde verandering in.
"Ik kwam de winter uit met een overgewicht van 7 kg en daar was de ploegleiding niet echt over te spreken. Wacht maar, zei ik, die komen mij van pas op de kasseien. Kreeg ik geen gelijk? Met de conditie van de Driedaagse van De Panne in de benen voelde ik mij uitstekend. Maar nog veel meer verwacht ik van Parijs - Roubaix."

Jans Koerts breekt onderarm


NINOVE - Jans Koerts heeft de Ronde van Vlaanderen voortijdig verlaten met een breuk in de linker onderarm. De renner uit de Farm Frites-ploeg kwam tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd in Russeignies zwaar ten val. In het ziekenhuis van Ronse werd de breuk geconstateerd. Koerts werd nog zondagavond geopereerd in Nieuwegein.

Nu in het nieuws