Tongeren velt Ajax Lebbeke in slotfase

Print
Handbal
BR>ANTWERPEN - Afgelopen weekend was bij de elite enkel voorbehouden aan het afwerken van de 1/2 finales om de Belgische beker.
Ajax Lebbeke speelde in de loop van vorige week tijdens de heenwedstrijd gelijk tegen Tongeren (14-14), en reisde naar Limburg met de volle overtuiging dat een finaleplaats zeker kon.
Aanvankelijk was Ajax inderdaad ook de betere ploeg en liep vooral langs Rits uit tot 1-3. Tongeren was duidelijk verrast door de snelle start van de bezoekers en geraakte pas na 10 minuten echt bij het gebeuren betrokken.
De thuisploeg stelde bij 3-3 gelijk, maar moest vervolgens toch weer de wet van de sterkste ondergaan. Lebbeke leidde tot 6-9. Langs Wolak en Gerard beende Tongeren opnieuw bij (9-9) en kwam op slag van rust zelfs voor de eerste keer aan de leiding (11-10).
In de tweede periode diepte de thuisploeg dadelijk uit tot 13-10. Wie verwacht had dat Tongeren verder probleemloos voorop zou blijven, kwam wel bedrogen uit. Ajax kon rekenen op Rits en Pizurka om langszij te komen bij 13-13 om met nog 5 minuten te gaan en 16-16 zelfs een finaleplaats binnen bereik te weten.
Wolak, even voordien naar de bank gehaald om uit te blazen, tekende voor 17-16 en ondanks het feit dat Tongeren in ondertal de wedstrijd diende uit te spelen, was Ajax niet meer in staat nog een vuist te maken. Gerard en nog maar eens Wolak dreven zelfs verder op tot 16-19 en voor Tongeren was meteen de finaleplaats binnen.
Beyne - Eynatten werd overtuigend door de bezoekers gewonnen, zodat tijdens het paasweekend met Tongeren - Eynatten toch wel een vrij onverwachte finale afgewerkt wordt.
Bij de vrouwen toonde Hechtel zich ruim de betere van Sasja dat na rust (7-4) wel tot 9-7 in de wedstrijd bleef.
TONGEREN: Sehovic en Wolak 5, Bourlet 4, Gerard 3, Schonck 2. AJAX LEBBEKE: Rits en Pizurka 4, Van de Kerckhove en Van Nieuwenhove 3, Bertels en Deurinck 1.
Nu in het nieuws