C09 S04 Kort buitenland

Blik op EURO 2000
BR>* Branko Strupar zette met Derby County een grote stap richting behoud. Onze landgenoot stond negentig minuten in de basis en zag Derby met 3-0 zegevieren.
* Drie Belgen in de basis bij Schalke, dat er alweer niet in slaagde om te winnen. Met Marc Wilmots, Nico Van Kerckhoven en Emile Mpenza leed Schalke een nieuw verlies op het veld van Hertha Berlijn.
* Het Bielefeld van Jacky Peeters mag zich stilaan opmaken voor een terugkeer naar de tweede klasse. Bielefeld verloor het degradatieduel tegen Frankfurt met 2-1. Peeters stond negentig minuten tussen de lijnen.
* Luc Nilis neemt wellicht afscheid met een titel bij PSV. De Eindhovenaars holden alvast uiterst makkelijk voorbij AZ, dat een 5-1 pandoering aangesmeerd kreeg. Nilis speelde één helft en kwam niet tot scoren.
Belg in het buitenland

Duitsland


* Een nieuwe titel van Bayern München komt stilaan in gevaar. De formatie uit Beieren moet de leiding voorlopig aan Leverkusen laten, dat een belangrijke 1-2 zege boekte bij 1860 München. Rink en Kirsten scoorden. Bayern zelf moest vrede nemen met een gelijkspel bij Wolfsburg. Spits Elber keek ook nog tegen een rode kaart aan.

Engeland


* Manchester United staat heel dicht bij een nieuwe titel. Het verpletterde West Ham met zware 7-1 cijfers. Paul Scholes was met drie doelpunten de held van de namiddag. Achtervolger Leeds leed een thuisnederlaag tegen Chelsea.
* Cédric Roussel stond negentig minuten in de basis bij Coventry, dat een zware nederlaag incasseerde tegen Liverpool. Youngster Owen scoorde twee keer voor Liverpool.
* Aston Villa plaatste zich als eerste voor de finale van de FA-Cup ten koste van tweedeklasser Bolton. Villa haalde het met strafschoppen. Het is van 1957 geleden dat het nog een bekerfinale speelde. Newcastle of Chelsea wordt de andere gegadigde.

Frankrijk


* Paris Saint-Germain wist zich als eerste te plaatsen voor de finale van de Liga-beker. De Parijzenaars versloegen Bastia in eigen huis met 4-2. De andere halve finale tussen Red Star en Guegnon wordt vanavond gespeeld.

Nederland


* Geert De Vlieger en Tom Caluwé stonden in de basis bij Willem II, dat een gelijkspel boekte bij Den Bosch. Voor Den Bosch scoorde Henk Vos (ex-Germinal en Standard).
* Geen Pieter Collen bij NEC, dat een nipte nederlaag leed bij Heerenveen. Ook Wim Kiekens moest vrede nemen met een klein verlies op het veld van De Graafschap. De ex-Antwerpspeler stond alweer negentig minuten in de basis. Eenmin een geslaagde dag voor Stijn Meert, die met MVV een thuisnederlaag leed tegen Vitesse, maar wel de ganse match speelde.
* Chris De Witte en Jan Verlinden waren basisspelers voor Twente, dat niet verder kwam dan een gelijkspel bij Sparta.

Portugal


* Yves Van der Straeten boekte een 1-0 thuiszege tegen Campomaiorense en blijft in de subtop hangen met Maritimo.

Schotland


*Kris Mampaey blijft de promotie in zicht houden met Dunfermline, na een ruime 4-1 overwinning tegen Livingston. De werkgever van Mampaey prijkt momenteel op de vierde plaats in het klassement.

Spanje


* Erwin Lemmens hield zijn netten schoon met Santander, dat een doelpuntenloos gelijkspel inschreef tegen Alaves.
Nu in het nieuws