Zetterberg ontmoet diabetici

Print
BRUSSEL - Twintig jonge diabetespatiënten tussen 6 en 16 jaar kunnen op 20 april een dag doorbrengen met Anderlecht-speler Pär Zetterberg, zelf diabeticus. Met dit initiatief willen Zetterberg en het farmaceutische bedrijf Novo Nordisk aantonen dat diabetici een normaal leven kunnen leiden. Novo Nordisk, wereldleider in insuline en diabetesbehandeling, schreef een wedstrijd uit voor jonge patiënten. De 20 winnaars en hun ouders worden op 20 april rondgeleid in het Constant Vanden Stock-stadion, kunnen een training bijwonen en krijgen een door twee diëtisten samengestelde lunch voorgeschoteld. Na de maaltijd kunnen de winnaars naar hartelust vragen stellen aan de Zweed.
BR>

Anderlecht viert feest op 11 mei


ANDERLECHT - De titel kan Anderlecht niet meer ontsnappen en de voorbereidingen voor het kampioenenfeest zijn dan ook al volop aan de gang. Anderlecht viert zijn vijfentwintigste landstitel op donderdag 11 mei, daags na de laatste speeldag van de competitie. Niet in de Heizelpaleizen zoals eerder gepland, wel - en dat op vraag van de supporters - in en om het eigen Constant Vanden Stockstadion. De huldiging van de kampioenenploeg wordt luister bijgezet met verschillende muzikale acts en een groots vuurwerk. De inkomprijs bedraagt 200 frank, maar daar krijgen de supporters wel drie drankbonnen en een speciaal kampioenenspeldje voor in ruil.

Beckham en Cole ongedeerd na aanrijding


LONDEN - Manchester United-speler David Beckham en zoontje Brooklyn zijn ongedeerd gebleven na een aanrijding met ploeggenoot Andy Cole. Beckhams woordvoerder verklaarde dat "er een slag was, maar niemand raakte gewond". Bij aankomst op de club botste Beckham met zijn nieuwe Lincoln Navigator van 2,9 miljoen BEF tegen de Range Rover van aanvaller Cole.

Nigeria eist internationals op


LAGOS - De Nigeriaanse voetbalbond speelt hard tegen de Europese clubs Chelsea, Betis en Sociedad. Nigeria speelt op 9 april een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Eritrea. De Nederlandse bondscoach van Nigeria Jo Bonfrère heeft van de genoemde clubs Babayaro, Finidi en Adepoju opgeroepen. Nigeria kreeg van hun clubs een fax terug dat de spelers niet beschikbaar zijn. Chelsea heeft een zwaar programma (Champions League tegen Barcelona en beker tegen Newcastle) en wil Babayaro niet afstaan. Betis en Sociedad hebben laten weten dat Finidi en Adepoju geblesseerd zijn. Nigeria wil een klacht bij de UEFA indienen indien de clubs hun spelers niet vrijgeven.
Nu in het nieuws