"Harder op tafel kloppen"

Print
CASTIGLIONE DEL LAGO - Marnicq Bervoets leek even op weg naar zijn eerste GP-zege in de 500cc. De Palenaar won de eerste reeks vrij gemakkelijk en had uitzicht op de tweede plek in de tweede manche, wat net genoeg zou zijn geweest om Smets van de eindzege af te houden. Maar een kapotte koppeling in het begin van de tweede reeks besliste daar anders over. "Ik kon niet meer naar tweede versnelling terugschakelen. Ik ging dus in derde door de bocht en plots viel mijn motor gewoon stil", aldus Bervoets. "Het duurde een eeuw om mijn motor weer aan de praat te krijgen. Ik heb dan nog enkele ronden geprobeerd, maar tevergeefs."
BR>"Op het einde van de eerst reeks had ik al gevoeld dat er iets aan mijn Yamaha scheelde", sakkert Marnicq. "Maar de mechaniciens konden niets vinden en dachten dat ik iets fout deed bij het schakelen. Tja, ik heb geen ervaring met viertaktmotoren en dus vertrouwde ik hen. Dat had ik beter niet gedaan. Volgende keer zal ik harder op de tafel kloppen. Dan moeten ze me geloven en gewoon een nieuw blok steken. Intussen ben ik wel de GP-zege én kostbare punten kwijt. Ik had zelfs punten kunnen goedmaken op Smets. Verdorie toch, ik voelde me vandaag zo sterk... Dus moet ik volgende week revanche nemen in Valkenswaard. Mijn Valkenswaard."

"Dit is het maximum"


CASTIGLIONE DEL LAGO - Wereldkampioen Andrea Bartolini werd tweede in de eindstand (4de en 3de plaats in de reeksen). "In de eerste reeks moest ik als laatste vertrekken nadat Massimo Bartolini (geen familie, nvdr) mij in de start van mijn sokken had gereden. Die vierde plek was dus een enorm succes. In de tweede reeks had ik meteen door dat ik Smets en later ook Johansson niet kon volgen. Die inhaalrace uit de eerste reeks zat nog in mijn kleren. Vergeet niet dat ik conditioneel een enorme achterstand heb omdat ik mij amper had kunnen voorbereiden door twee blessures. Nee, meer zat er echt niet in. Dit was het maximum."
En de problemen met je hand? "Ik heb er minder last van, maar zal me na het seizoen toch laten opereren. Niet alleen aan mijn hand, ook aan mijn dijbeen (dat hij twee jaar geleden in Namen brak, nvdr)."

"Nu op GP-zege mikken"


CASTIGLIONE DEL LAGO - Darryll King werd net als in de eerste GP in Australië derde in de eindstand. "Geen slecht resultaat, maar ik weet dat ik nog beter kan. In de eerste reeks kende ik problemen met de achtervering. Daardoor had ik bijna de tweede plaats aan Smets verspeeld. Als de finish tien meter verder had gelegen, had ik het niet gehaald. Zo close was het. In de tweede reeks kwam ik slecht weg en kreeg ik na een vijftal ronden ook nog een enorme klap op mijn rug toen ik verkeerd neerkwam bij een sprong. Tjonge, toen moest ik even naar adem happen. Ik was even het noorden kwijt en het heeft dan ook een tijdje geduurd om het juiste ritme terug te vinden. Maar al bij al is dit geen slecht resultaat. Ik kom van ver terug na die zware nekblessure vorig seizoen. En toch heb ik in beide Grote Prijzen al op het podium gestaan. Nu nog keihard blijven werken om binnenkort een GP-zege binnen te halen."
Nu in het nieuws