STVV zet nu ook Standard een hak

Print
STVV speelt volgend seizoen nog in eerste klasse. Mathematisch zeker is dat nog niet, maar als je in goed een week tijd én Racing Genk én Standard opzij zet, kan er de rest van het seizoen nog maar weinig gebeuren. Willy Reynders heeft net op tijd opnieuw evenwicht in zijn ploeg kunnen leggen. Dat bleek ook nu weer tegen Standard waarin het sterke collectief werd gekruid met het talent van de vroegere 'probleemkinderen' Isaias en Rudonja. Met dit STVV zal ook in de beker nog rekening moeten worden gehouden.
BR>Standard zit daarentegen opnieuw in een neerwaartse spiraal na drie verliesmatchen op rij en zal zich moeten herpakken om opnieuw op Europese koers te varen. Toch zagen de tribunes best een aangename partij, want prima voetbalweer, een goedgevuld Staaien en twee ploegen die voluit gingen voor de winst. STVV vol vertrouwen na de zege in Genk en Standard met toch wat vraagtekens na de nul op zes en de afwezigheid van Mornar (geschorst) en Van Buyten (gekwetst). En dat verschil zag je ook op het veld. Alhoewel de Rouches furieus waren gestart, werden ze toch steeds verder teruggedrongen door de thuisploeg.
Standard kreeg al snel een eerste verwittiging toen Voets uithaalde na knap samenspel Isaias-Rudonja-Delorge. Runje was echter waakzaam. De Rouches kwamen echter steeds meer in de problemen als voorin Fiers alle aandacht naar zich toetrok en Rudonja, duidelijk sneller, in de rug van Brocken dook en daar op maat bediend werd door Isaias. Het kostte Ciobotariu ondermeer een gele kaart om die pogingen af te stoppen.
Toch zou STVV op voorsprong klimmen. Rudonja, voor een keer uitgeweken naar rechts, gooide een bal naar de tweede paal waar Van Oekelen mooi terugkopte en Teppers, vallend en in de vlucht scoorde, 1-0.
Standard moet zich herpakken om opnieuw op Europese koers te varen
Standard reageerde, maar de frisheid en de scherpte die voor een paar weken nog in de ploeg van Thissen zat, is toch voor een flink stuk afgebot.
Thissen reageerde en gooide er Dias in voor Thijs om zo meer diepgang over de flanken te krijgen. STVV moest terugplooien en kwam niet meer toe aan de splijtende acties van voor de rust. Isaias moest te ver terug en Fiers en Rudonja konden enkel nog in de counter uitgespeeld.
Zo ontstond er achterin een interessant duel tussen de jonge Nicky Hayen en Rode Duivel Michael Goossens. De STVV-verdediger speelde, net als dinsdagavond in de belofteninterland, een erg sterke partij. Goossens kon zo maar één keer echt dreigen toen Dimas oprukte, maar zijn lob zeilde over doel.
Het zou tenslotte Rudonja zijn die in de ontsnapping de onzekerheid wegnam. Aangespeeld door Teppers, vluchtte hij van zijn bewaker Brocken weg om de bal fijntjes onder Runje in doel te tikken, 2-0.
Nu in het nieuws