D05 S03 jeugdwielrennen

Print
Elite/beloften Meer
BR>MEER - Tijdens de eerste koershelft probeerden diverse renners en groepjes uit de greep van het peloton te geraken. Ook de broers Van Mechelen en Marc Goetschalckx kregen geen vrijgeleide. Halfwedstrijd trok Thomas Vander Weyden de aanvalsregisters open. Hij kreeg versterking van Jan De Jonge, Barry Van Ham, Jeroen Das, Henric Van Zanten, Harm Bronkhorst, Erik De Kort, Wouter Van Mechelen, Bart Bosmans en Jeroen Thoens. Bij het ingaan van de laatste ronde trok Bart Bosmans het goede spoor. Hij won met kleine voorsprong voor Wouter Van Mechelen en Jan De Jonge.
Elite/beloften Haasrode
HAASRODE - Tijdens de twee grote ronden van ruim zestig kilometer probeerde enkel Frank De Backer een kloof te slaan. Meer dan dertig seconden op het duo Thierry Masschelein-Sander Hup kreeg hij niet. Bij het ingaan van de drie plaatselijke ronden reed Stefaan Vandermeersch de gehalveerde groep van tweehonderd los. Bij de tweede doortocht was hij eraan voor de moeite. Bij een aanval van Ronny Van Asten geraakten Jan Claes, Jarno Vanfrachem en in tweede instantie Bart De Boeck, Patrick Stijlemans en Tjarco Cuppens mee vooraan. Op minder dan een kilometer van de streep wipte Vanfrachem weg. Van Asten counterde, maar in zijn wiel volgde Jan Claes uit Lommel, die Van Asten bergop remonteerde en zo zijn vierde seizoenzege pakte.
Juniores Stekene
STEKENE - Alain Bultinck toonde zich in de eerste koershelft de bedrijvigste. Hij fietste eerst met Tom Derthoog en later met Wesley Chantrain in de spits van de wedstrijd en was ook nadien bij zowat elke vlucht betrokken. Op 10 km van het einde leek de beslissing gevallen toen een groepje met alweer Bultinck, Kenny Touriany, Joerie De Troyer, Tom De Lange, Wesley Chantrain, Peter Van Bockhaven, Steven De Kempeneer, Billy Paridaens en Nico De Coininck voorop gingen rijden. Er kwam nog een reactie van Haentjes en Sels. Die sloten aan op het moment dat vooraan Bultinck samen met Touriany en Chantrain in de aanval gingen. In de spurt met drie haalde Kenny Touriany zijn eerste ruiker binnen.
Nieuwelingen Rotselaar
ROTSELAAR - Streekrenner Steven Storms en Rob Maes waren heel bedrijvig. Enkel Niels Laureys geraakte tijdens de derde van de acht ronden voorop. Meer dan dertig seconden kreeg hij niet. Tijdens de voorlaatste ronde werd hij ingelopen. In de eindspurt was Stijn Ennekens uit Laakdal, die zijn vijfde zege behaalde, lengten sneller dan Dario Di Dio.
Nu in het nieuws