"Des BV? Connais pas"

Print
MARNE-LA-VALLEE - Een van de hoogtepunten in de Levenslijn-campagne is traditioneel de BV-trip naar Disneyland. Zaterdag was het weer zo ver. Overal in het Vlaamse land vertrokken bij nacht en ontij bussen richting Parijs. Samen 1.600 man sterk. Levenslijn hield daaraan 800.000 frank over, want van de 2.500 frank die de deelnemers betaalden, ging 500 frank naar de actie. Natuurlijk was Levenslijn-meter Kathy Pauwels van de partij. Maar ze werd vergezeld door een flink pak collega's: Anne De Baetzelier, Els Thibau, Daisy Van Cauwenberghe, Brigitta Callens, Martine Jonckheere, Anne Somers, Nicoline Dossche, Truus Druyts, Hilde Gijsbrechts, Roze-Marie Berghmans, Peter Van de Velde, Carry Goossens en Piet Huysentruyt.
BR>Tussen al die beroemdheden vermaakten de deelnemers zich uitstekend. Al bij het ontbijt, ergens tussen Brussel en Parijs, kon het jagen op handtekeningen beginnen. Martine Jonckheere, Carry Goossens en Peter Van de Velde (dokter Jan uit Wittekerke) bleken daarbij het populairst. Zij en de andere BV's hadden de rest van de dag vooral één taak: op de afgesproken plaatsen flikflooien met de VTM-kijkers.
Twee van hen, Karel Vermaut en Anja Lafiere uit Kortrijk, gingen nog voor een speciale reden richting Disneyland. Zij waren de winnaars van de wedstrijd 'BV voor één dag'. En dus mocht hij haar in Disneyland een huwelijksaanzoek doen. Ze zei ja...
Opper-BV en Levenslijn-meter keek na afloop tevreden terug op de dag.
"Ik had nogal wat vooroordelen tegen pretparken. Het was de eerste keer dat ik hier kwam, maar het is écht leuk. En ik denk dat ook de mensen een prettige dag hebben gehad en tevreden zijn." Toch begint Levenslijn na drie maanden te wegen, geeft ze toe. "Er zijn weekends dat ik 1.500 km afleg, van de ene activiteit naar de andere. Dat is gekkenwerk, maar als je dan ergens komt en je merkt het enthousiasme van de mensen en het warme hart waarmee ze het allemaal doen, gaat het ineens weer."

.

Nu in het nieuws