Elvis Crespo is oppergod

ANTWERPEN -

Elvis Crespo, nooit van gehoord? Ja, er is meer tussen hemel en aarde dan dEUS en Helmut Lotti. Horden Latinomeisjes haalden zaterdagavond in het Sportpaleis de goedogende zanger uit Puerto Rico in als hun nieuwe oppergod. Elvis Crespo mag dan al een Grammy gekregen hebben in de categorie

Latino

, in België is hij nog volslagen onbekend. Maar bij de migranten uit Midden- en Zuid-Amerika is hij de rijzende ster. Vooral vrouwen vallen bij trosjes voor deze fel zingende en hitsig dansende macho. Hij wordt daarbij vooruitgestuwd door een indrukwekkend orkest met meer dan een handvol blazers en drummers.

BR>Nieuw is het allerminst wat Crespo presteert, goed geoliede merengue met af en toe een smartlap als intro, maar zijn vakmanschap en inzet zijn onmiskenbaar. Het pleit ook voor hem dat hij als enige de magere akoestiek van het Sportpaleis naar zijn hand wist te zetten. Crespo was de terechte top of the bill van het derde Antilliaanse Feesten Indoor. Het Sportpaleis was met zo'n 7.000 bezoekers minder vol gelopen dan de vorige edities, maar toen stonden met El Gran Combo en Celia Cruz klinkendere namen op de affiche. Gelukkig was de ambiance er niet minder om. Daarvoor zorgde de evenwichtige programmatie met weinig slaapmomenten. Plena Libre uit Puerto Rico gaf een staaltje van plena-muziek, in feite salsa met een lokale toets. Hetzelfde maar dan met oude son-invloeden en veel overtuigender gebracht, presteerde Dan Den, een zalig orkest uit Cuba.

Slotact Gramacks wachtte de ondankbare taak om na de stormloop op Elvis Crespo, het publiek in de zaal te houden. Dat lukte hen redelijk. Het ensemble uit Dominica werd aangekondigd als reggae-groep, maar dan reggae in zijn Caraïbische vorm, met veel calypso en soca erdoorheen. De Antilliaanse Feesten Indoor blijven een leuke opwarmer voor het echte ding, het openluchtfestival op 11 en 12 augustus in Hoogstraten. Naast Cuco Valoy ligt ook Soneros del Barrio daarvoor al onder contract.

Nu in het nieuws