Kontich komt terug uit verloren positie

Print

Waaslandia 2

BR>

Kontich 4


Waaslandia vertrok het best in deze fel betwiste partij. Van Oppens en co probeerden combinerend voor een vroege treffer te zorgen, terwijl Kontich aanvankelijk geen poot aan de grond kreeg. Het begeerde vroege doelpunt kwam er na 8 minuten toen Maes hard binnenknalde. Kontich vond moeilijk aanspeelpunten en Leyemberg zorgde na een kwartier al voor 2-0.
Kontich vocht terug. Onder impuls van onder andere Roel Van Herck bleef Kontich op het scherp van de snee duelleren en kwam stilaan meer in het stuk voor. Steven Van Herck trapte de aansluitingstreffer 2 minuten na de 2-0 perfect in de winkelhaak. Waaslandia begon last te krijgen met het Kontichse luchtvoetbal en stond 10 minuten later de gelijkmaker toe. De plaatselijke aanhang werd stil.
Net voor de pauze moest Gillis nog eens voor de lijn wegwerken, maar vroeg in de tweede helft nam Kontich definitief afstand van de thuisploeg. Eerst zorgde Cassauw op voorzet van De Herdt voor 2-3, en 14 minuten later zorgde uitblinker Roel Van Herck voor een vierde Kontichse treffer.
De Mulder wisselde nog een aanvaller voor een verdediger, maar ook dat bracht geen kentering. Waaslandia probeerde nog iets te forceren, Kontich bleef het gevaarlijkst. Cassauw had nog 2 keer een treffer aan de voet. De tweede keer stopte Oste zijn strafschop.
Scheidsrechter: Vicic Mario.
Toeschouwers: 500.
WAASLANDIA: Oste, Struyf (70' El Haoual), Audenaerdt, Leyemberg, Praet (61' Van Eerdewegh), Van Assche, Claessens, Staes, Van Oppens, Maes, Renard (46' Vermeiren).
KONTICH: Van Frausem, De Dekker, Decuypere, Coeckelbergs, Van Herck Roel, De Herdt (84' Van Cleemput), Cassauw, Beke, Gillis, Van Herck Steven, Hermans (69' Schippers).
Doelpunten: 8' Maes 1-0, 16' Leyemberg 2-0, 18' Van Herck Steven 2-1, 28' Van Herck Roel 2-2, 49' Cassauw 2-3, 63' Van Herck Roel 2-4.
Gele kaarten:Beke, Audenaerdt en Van Cleemput.

.

Nu in het nieuws