Panters verspeelt laatste kans op behoud

Print
Basketbal
BR>BAASRODE - In tweede klasse verspeelde Panters Baasrode de laatste kans op behoud. Het verloor thuis afgetekend van Etampuis en Lummen won van Gilly. Panters staat nu opnieuw op de laatste plaats. De thuisploeg klampte de eerste tien minuten aan (14-21). Estampuis was met zijn drie zwarte torens baas onder de ringen en de thuisploeg, die allerminst gesteund werd door de arbitrage, keek aan de rust aan tegen een 31-52 achterstand.
In de tweede periode was de thuisploeg onmondig om een reactie op gang te brengen tegen de sterke Henegouwers. Het scoreverschil liet aan duidelijkheid niets te wensen over (38-68). Panters was na acht minuten gehandicapt door de drie fouten van De Grauw.
Pas toen de bezoekers stoom aflieten, kon Panters de schade beperken tot 69-90. Uitblinker bij de thuisploeg was Fredjen De Proft, die met zijn tegenstanders kon wedijveren. Ook het andere Panters-product, centerspeler Andy De Keersmaeker, haalde een voortreffelijk niveau. Panters speelde zonder David Brijs, die vader werd van een zoon, Henri. Punten: De Witte 4, De Proft 23, De Keesmaeker 11, Van Vooren 3, Bauwens 8, Hecquet 2, Luypaert 4, Van Buggenhout 2, De Grauw 11.

Ontgoocheling


Waasland Sint-Niklaas was voor de krokusstop aan een inhaalbeweging bezig. Bij het veroordeelde Deinze konden de Waaslanders de lijn niet doortrekken. Coach Sauviller trok naar Deinze met slechts acht spelers. In de loop van de match vielen bovendien Lintacker (spierblessure) en Polfliet (handblessure) uit. Tot halfweg de eerste helft (22-23) klampten de bezoekers aan. Een ontketende Blanchart zorgde voor 46-26 rustcijfers.
In de tweede helft kwam Waasland terug tot op tien punten, langs Dresselaers en Van Boven. De Sint-Niklase pivot bleef in de slotfase op de bank. Deinze won vlot met 81-55. Een ontgoocheling voor Waasland, dat een klassementsverbetering mag vergeten. Punten: Cowie 4, Van Boven 16, Dresselaers 12, Lintacker 3, Polfliet 12, De Greef 2, Van Rijckelen 6, Valcke.

.

Nu in het nieuws