"Blij dat ik de finish haalde"

Print
Wielrennen
BR>BEVEREN - Nieuweling Thijs Van den Bossche was vorige zaterdag dichtbij zijn eerste zege. Maar in de spurt moest de Klein-Sinaainaar Tom Maes en de Let Ansoms laten voorgaan.
"Toch ben ik al blij met die derde plaats", legde Van den Bossche na afloop uit. "In de tweede koershelft voelde ik wel dat ik ritme tekortkwam. Wat wil je, ik reed dit seizoen nog geen enkele wedstrijd volledig uit. Ik ben dus in de eerste plaats al blij dat ik nu wel de finish haalde", vervolgde de spitsrijder van Wielerteam Waasland.
"Toen de Let Ansoms in de aanval was gegaan voelde ik meteen dat het serieus was. Ik ken die jongen nog van vorig jaar. Toen presteerde hij ook al erg sterk. Daarom ben ik meegesprongen. Toen we even later Tom Maes bij ons kregen, wist ik eigenlijk al zeker dat de goede vlucht vertrokken was. Ook Maes is geen onbekende."
"We hebben dan voluit doorgereden en hebben eigenlijk alleen in de laatste kilometer wat naar elkaar gekeken. Maar toen voelde ik al dat er geen winstkansen in zaten. Maar die derde plaats is toch een morele opsteker voor de toekomst."

Voor eigen volk


"Volgende zondag is er de wedstrijd voor eigen volk in Klein-Sinaai. Daar wil ik minstens even goed doen. Binnen een maand start de Ronde van het Meetjesland en dat is één van de piekmomenten waar ik dit seizoen naar toe wil werken", besloot Thijs Van den Bossche, die vorig jaar in Lebbeke Tom Maes nog in de spurt wist te kloppen. Nu lukte dat dus (nog) niet.

.

Nu in het nieuws