Feest voor Verbeeck en Damian

BK veldlopen veteranen

W.V.H.

BR>

BETEKOM -

Het Belgische kampioenschap voor veteranen werd op een vrij overzichtelijke en vlakke omloop gelopen. Dat bleek geen probleem te zijn voor de Oost-Vlamingen die hun sterkte toonden in Betekom.

Chris Verbeeck was nochtans slecht vertrokken omdat hij gehinderd werd door Aalstenaar Wilfried Dubois. Maar zoals in Oudenaarde wist de Stekenaar dat euvel te herstellen na één grote ronde. Verbeeck ging onmiddelijk aan de haal en zowel Ludo Van der Linden als Dubois mochten hun titelaspiraties opbergen. Verbeeck behield moeiteloos zijn voorsprong en kon zijn zege dan ook veilig stellen. Ludo Van der Linden (Oudenaarde) behaalde de zilveren medaille terwijl Wilfried Dubois het Oost-Vlaamse succes volledig maakte. Marc Van Damme finishte op een vijfde plaats.

"Ik voelde deze week dat de halve marathon van Torhout nog wat in de benen hing", gaf titelhouder Verbeeck te kennen. "Vanaf donderdag bleek dat gevoel verdwenen en dan ging het opnieuw de goede richting uit. Mijn veldloopseizoen is een succes geworden. Ik heb zeker niet de gemakkelijkste wedstrijden uitgekozen en toch heb ik niet verloren. Vooral in de Crosscup-koersen was Filip Van Haecke mijn sterkste opponent."

"Met de kampioenstitel op zak kijk ik hoopvol uit naar het zomerseizoen waarin een marathon op het programma staat. Waar? Daar kan ik nog geen antwoord op geven, maar Boston staat op het verlanglijstje. Dat zou mijn 25ste marathon worden."

Ook Ion Damian behaalde goud maar had in de eerste ronde nog felle tegenstand van oud veldloopkampioen Fourier. Damian maakte er echter een harde wedstrijd van en bleef doorbeuken. Fourier werd in de tweede ronde op achterstand geplaatst en moest in de Dendermondse atleet zijn meerdere erkennen. Meteen heeft, zoals verwacht, het Volhardingduo zijn seizoen met een titel afgesloten en kan er op het thuisfront gevierd worden.