White Boys doet goeie zaak in degradatiezone

Tweede C

D.V.B.

BR>

Melsele 1

White Boys 3

Wanneer Audenaert halfweg de eerste periode Deckmyn van de sokken liep - en hier een rode kaart aan over hield - nette De Saeger zijn eerste van drie doelpunten. Twee minuten later stelde Verhulst gelijk maar nog voor de rust mocht De Saeger vanop de stip, na fout op Verelst, White Boys een tweede keer op voorsprong tillen. Miste De Saeger even later een tweede strafschop, halfweg de tweede periode zou hij toch een derde doelpunt scoren, ditmaal op aangeven van Deckmyn.

Doelpunten:

22' De Saegher 0-1, 24' Verhulst 1-1, 40' De Saegher 1-2, 70' De Saegher 1-3.

Kemzeke 2

RC Wetteren 1

Een potige gestart Wetteren zakte na een kwartier volledig weg. In dat eerste kwartier had thuisdoelman De Maeyer zijn kunnen getoond op pogingen van vooral Christiaens. Na een halfuur scoorde Stalpaert aan de overzijde. Wetteren begon furieus aan de tweede helft met De Bondt en De Cang aan het kanon. Toch viel er eerst aan de overzijde nog een om onduidelijke redenen afgekeurd doelpunt alvorens Boucharets gelijkstelde. Minuten later zette De Bock drie man in de wind en bezorgde Kemzeke de overwinning.

Doelpunten:

35' Stalpaert 1-0, 81' Boucharets 1-1, 86' De Bock 2-1.

Berlare 3

Oudegem 2

Sensatierijke partij waarin Eeckhout Oudegem vroeg in de wedstrijd op voorsprong tilde maar Berlare in een dolle vijf minuten de scheve situatie rechtzette. De Vlieger en tweemaal Baeyens zorgden voor de kentering. Nog voor de rust zorgde Eeckhout voor de aansluitingstreffer. Kort na de rust werden Verstrepen, Van Hauwermeiren (beiden Berlare) en Moerenhout (Oudegem) uitgesloten. Met negen tegen tien veranderde er in de resterende veertig minuten niks meer.

Doelpunten:

5' Eeckhout 0-1, 15' De Vlieger 1-1, 17' Baeyens 2-1, 20' Baeyens 3-1, 40' Eeckhout 3-2.

Robur 3

HO Kalken 0

Robur opende sterk en had al een tiental hoekschoppen mogen trappen vooraleer Rochdi er eentje op het hoofd van Thomas Dupont schilderde. Na de rust kwam Kalken beter uit de verf. Toch was het Robur dat de doelpunten scoorde. Eerst Huyllebroeck (op pass van Ghalmi) en later opnieuw Thomas Dupont bezorgden Robur de zege.

Doelpunten:

14' Thomas Dupont 1-0, 68' Huyllebroeck 2-0, 86' Thomas Dupont 3-0.

VK Hamme 3

Kallo 1

Hamme opende met een doelpunt van Dirk Van den Stock maar na een kwartier hingen de bordjes opnieuw gelijk wanneer Van Elst Boel in gebreke vond. Kort na de rust was Vaerewyck er als de kippen bij om tot tweemaal toe een mistasten in de Kallo-defensie af te straffen. Kallo gaf zich niet gewonnen maar stuitte op een voortreffelijke Boel die zowat alles onschadelijk maakte.

Doelpunten:

3' Dirk Van de Stock 1-0, 18' Van Elst 1-1, 46' Vaerewyck 2-1, 48' Vaerewyck 3-1.

Serskamp 1

Grembergen 0

Ondanks een opmerkelijk veldoverwicht kon Serskamp - snel tot tien herleid na rood voor Van Damme - in de eerste periode geen afstand nemen van Grembergen. Kort na de rust tilde Depruydt de thuisploeg op voorsprong. Wanneer ook Sergeant rood kreeg moest Serskamp met negen verder maar een onmondig Grembergen kon hiervan niet profiteren.

Doelpunt:

47' Depruydt 1-0.

Kruibeke 0

Sint-Gillis-Waas 4

Ondanks een overdonderd meesterschap van Sint-Gillis-Waas stond er bij de rust slechts een 0-1 tussenstand op het bord. Een doelpunt van Belfassi na twintig minuten. De bezoekende Marokkaan deed er na de koffie nog twee bij. In de slotminuten moest een nu iets agressiever Kruibeke zelfs nog een vierde doelpunt toestaan. De Prijcker was de afwerker.

Doelpunten:

20' Belfassi 0-1, 51' Belfassi 0-2, 65' Belfassi 0-3, 84' De Prijcker 0-4.

Schellebelle 1

Stekene 4

Leest en De Maesschalck straften vroeg in de wedstrijd enkele aarzelingen in de thuisdefensie af. Aan de overzijde toonde De Pelsmaeker zich een betrouwbaar sluitstuk op pogingen van Cobbaut en De Meyer. Kort na de rust maakte Leest op tegenaanval een derde Stekene-treffer. Een minuut later gaf Daelman Schellebelle vanop de stip hoop maar halfweg de tweede periode legde Lambrecht - eveneens uit strafschop - de eindcijfers vast.

Doelpunten:

8' Leest 0-1, 11' De Maesschalck 0-2, 55' Leest 0-3, 56' Daelman 1-3 (strafschop), 70' Lambrecht 1-4.

Nu in het nieuws