"We waren alleen verbaal agressief"

Print
Eric Van Meir maakt vijftigste competitiegoal voor Lierse en beslist zwakste thuismatch in jaren in voordeel van geel-zwart
BR>LIER - Eric Van Meir heeft Lierse nog maar eens over de streep getrokken. De Keizer van het Lisp kopte zijn ploeg na dik een uur spel op weg naar winst. Zijn vijftiende treffer van het seizoen, het vijftigste competitiedoelpunt in bijna vier seizoenen Lierse van Van Meir. "Een gemiddelde van dik twaalf goals per seizoen, mooi is dat", glunderde Van Meir. Geen verdediger in 's lands hoogste voetbalklasse die beter doet dan het fenomeen Van Meir.
Toch had de aanvoerder van Lierse na de 2-0 winst tegen Charleroi geen zin om uitgebreid uit de bol te gaan. Daarvoor was de prestatie van Lierse veel te slap geweest. "De slechtste thuismatch in jaren." Van Meir zat meteen op dezelfde golflengte als zijn trainer Walter Meeuws. Meeuws had ook geen moeite toe te geven dat Lierse absoluut het niveau van de voorbije weken niet had gehaald. "In zo'n slechte match wordt de waarde van Van Meir voor ons alleen maar duidelijker", zei Meeuws. "Van Meir besliste de wedstrijd diie we nooit in handen hadden toch in ons voordeel."
"Natuurlijk is het leuk een beslissende rol te spelen", aldus Van Meir. "Maar niet enkel ik won de match. Patrick Nys aan het werk gezien? Hij behoedde ons tot twee keer toe voor een achterstand. Patje kreeg zijn revanche voor de flater van vorige week op Standard. Daar zit het verschil. Vorige week speelden we erg goed, verdienden we absoluut niet te verliezen, maar kregen we niets. Nu koos het geluk onze zijde."
Slecht gespeeld maar toch drie punten rijker, dus werd er niet echt gemopperd in het Lierse-kamp. De reeks overwinningen in eigen stadion wordt alsmaar indrukwekkender. Neem enkel de wedstrijden die Lierse na nieuwjaar op het Lisp afwerkte: vijf stuks zijn het, vijftien punten leverden de matchen tegen Aalst, Harelbeke, Westerlo, Genk en Charleroi op. Doelpuntensaldo: 21-2, vier keer bleef de nul achteraan op het bord.
"Het zijn mooie cijfers, maar we mogen niet blind blijven voor de zwakke prestatie tegen Charleroi", aldus Van Meir. "Wat er fout ging? Dat weet ik niet echt. Ik stelde een aantal dingen vast. Bijvoorbeeld dat we alleen verbaal agressief waren. In de duels was van gezonde agressiviteit weinig te merken."
"Zes gele kaarten in één seizoen is veel, te veel."
Eric Van Meir
"Onze sterke thuisreputatie blijft overeind. Tot op heden verloren we slechts vijf punten op het Lisp; drie tegen Anderlecht, twee tegen Sint-Truiden. Toen we kampioen speelden, verloren we ook maar vijf punten in eigen stadion. Hét grote verschil is dat we toen buitenshuis veel punten pakten. Ik weet het, het verhaal begint te vervelen, maar we geraken geen stap vooruit als we na thuiswinst de week nadien op verplaatsing onderuit gaan. De opdracht is duidelijk: volgende zaterdag moet op Moeskroen worden geoogst."
Die wedstrijd zal zonder Eric Van Meir worden gespeeld. Van Meir slikte zaterdagavond zijn zesde gele kaart van het seizoen. Geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd is het gevolg. Bovendien wacht de Lierse-aanvoerder nog een schorsing voor zijn uitsluiting van vorige week op Standard.
"Die gele kaart was terecht. Ik maakte een beoordelingsfout. Zes gele kaarten in één seizoen is veel, te veel. Misschien had het nog wat te maken met de rode kaart die ik vorige week onder de neus kreeg geduwd. Ik liep nogal krikkel rond, was heel scherp in het hoofd. Vorige week werd mij en Lierse onrecht aangedaan. Dat kon ik moeilijk verwerken. De zege tegen Charleroi maakt ondanks de matte vertoning iets goed."

.

Nu in het nieuws