"Ik had verwacht te spelen"

Print
LIER - Niet Robby Van de Weyer, maar wel Joe Spiteri werd door Walter Meeuws opgetrommeld om de geblesseerde Jurgen Cavens te komen vervangen. Toch was het de Kempenzoon die met een tweede goal voor zekerheid zorgde. "Tuurlijk was ik ontgoocheld", reageerde Van de Weyer op zijn niet-selectie. "Ik had gewoon verwacht om te spelen en denk ook dat ik die kans verdiende. Ondanks mijn bankzittersrol zal je me nooit op gelatenheid kunnen betrappen. Neen, het hoofd laten hangen is niet aan mij besteed. Gelukkig heb ik de ontgoocheling weten te verbijten met die tweede goal. Ik hoop dat ik bewezen heb een plaats te hebben in de basiself van Lierse. Ja, tegen Moeskroen reken ik alleszins op een selectie. Zolang het er eerlijk aan toegaat heb ik echt geen moeite met concurrentie. In dat opzicht heb ik het volste vertrouwen in onze trainer."
BR>

"Die blunder veeg je niet uit"


LIER - Patrick Nys mocht op een vlekkeloze werkavond terugblikken tegen de Zebra's en compenseerde zijn blunder van vorige week met enkele schitterende parades. "Ach, dat slippertje tegen de Rouches veeg je als doelman nooit uit", schudde Nys het hoofd. "Ik voel me gewoon in topvorm en was te zeker van mijn stuk. Ik kende dan ook een heel moeilijke week, zonderde me wat af. Precies daarom doet het deugd dat ik in zekere zin toch revanche heb kunnen nemen."
Over de geruchten als zou Lierse op jacht zijn naar een nieuwe doelman is Nys minder te spreken. "Ik weet niet of het werkelijk zo is, maar dat zou wel betekenen dat het bestuur mijn werk niet apprecieert. Dat zou heel jammer zijn, want ik denk toch op een meer dan degelijke campagne terug te kunnen blikken. Al blijft die bal tegen Standard wel een litteken natuurlijk."

"Een schitterende omgeving"


LIER - De kersverse Lierse-spits Pepa streek gisteren neer op het Lisp en kreeg meteen de slechtste thuismatch sinds lang voorgeschoteld. "Zulke dingen gebeuren nu eenmaal", aldus Pepa, die getrouwd is met Sylvia en een dochtertje van drie maanden heeft. "In ieder geval heeft de omgeving me hier gecharmeerd. Het publiek was schitterend en ook de kennismaking met de spelers na de match viel mee. En de Belgische competitie is te vergelijken met de Portugese."
Momenteel vertoeft Pepa nog in een appartement in Antwerpen, maar zaterdag zocht de club naarstig naar een nieuw onderkomen. Vandaag snijdt hij zijn eerste werkdag aan. "Wanneer ik precies speelgerechtigd ben weet ik niet. Ik wil in ieder geval zo snel mogelijk spelen. Ook al voel ik dat ik toch nog een lichte conditionele achterstand heb. Neen, ik ga me hier best thuis voelen. Het Lisp is natuurlijk het imposante stadion van Benfica niet, maar in Portugal moeten vele clubs het met minder stellen."

.

Nu in het nieuws