"Ik wil snel duidelijkheid"

Marc Degryse beseft dat fusieclub bestuurlijke problemen kan missen als kiespijn

Steven Tuyls

BR>

ANTWERPEN -

Zaterdag daalde nu ook sportief realisme over het Kiel neer. Als aanvallend ingestelde trainers Franky Van der Elst en Gunter Jacob vertellen dat "ze blij zijn met 0-0", moet je warempel gaan geloven dat realisme en Kiel bij elkaar passen. Al dachten de ontevreden thuisfans er anders over. De uitslag doet hun laatste hoop op Europees voetbal verdwijnen en bevestigt de recente defensieve sterkte van KV Mechelen.

Germinal Beerschot - KV Mechelen was een slechte wedstrijd, waarin beide ploegen alleen voor hun tomeloze inzet een puntje verdienden. In de eerste helft gebeurde niets, na rust kregen de strafschopgebieden meer bezoek, maar Van Hout en Ribus voor KV en Hofmans voor Germinal Beerschot scoorden niet, dus bleef het bij de enige logische 0-0.

"En daarmee hebben we momenteel de sterkste verdediging van het land", constateerde Jacob fijntjes. "Vooraf had ik getekend voor een gelijkspel, dus ik ben niet mistevreden. Germinal Beerschot heeft meer maturiteit en toonde zich daardoor de betere in het veldspel, maar KV creëerde de mooiste kansen. Een billijk gelijkspel." Dat vond ook Franky Van der Elst. "Dat late tegendoelpunt in Harelbeke indachtig, ben ik al blij dat KV Mechelen niet scoorde uit die vijf hoekschoppen in de laatste minuut. Dat zou onrechtvaardig geweest zijn voor de inzet die mijn spelers getoond hebben."

Van der Elst weet het slappe vertoon niet aan het extra-sportieve tumult van de voorbije dagen. "Neen, ik vond ons zelfs beter spelen dan vorig week." Ook Marc Degryse wou zich niet verschuilen achter de bestuurlijke troebelen. "Eén keer gescoord in vier matchen, we zitten in een mindere periode. Het is onbegonnen werk een oorzaak te zoeken, maar ik weet dat het snel kan keren. Ik ben ervan overtuigd dat we zelfs nog 21 op 21 kunnen behalen. In deze competitie kan alles."

"Om progressie te maken, moet het bestuur aankopen."

Marc Degryse

De jongste weken leek het Kiel geen verlammende werking te hebben op Lokeren, Anderlecht en KV Mechelen. "De tegenstanders stellen zich tegenwoordig helemaal in op Germinal Beerschot", aldus Degryse. "Daarop vinden wij geen antwoord. De creativiteit ontbreekt om een muur te slopen. En kracht, want als het voetballend niet lukt, moet je andere wapens in de strijd gooien. Maar daar hebben we helaas de spelers niet voor. Zie je nu wel dat we een leuke ploeg met veel gebreken hebben? Pers en publiek probeerden de spelers hoge ambities in de mond te leggen, maar we bleven realistisch.

Om progressie te maken, moet het bestuur aankopen. Ik hoop dat dat mogelijk blijft. Ik kan je zeggen dat het niet aangenaam is te lezen wat er nu gebeurt. Bestuurlijke problemen kunnen we missen als kiespijn. Ik wil dat er snel duidelijkheid komt over de toekomstplannen. Zolang we elk seizoen een stap voorwaarts maken, behoud ik hier mijn voetbalplezier. Zelfs al stapt de club maar van de achtste naar de zesde plaats. Maar je begrijpt wel dat ik weinig zin heb om terug te vallen naar de elfde plaats. Ik kan me niet inbeelden dat ik

in mijn laatste seizoen

tegen de degradatie moet spelen. Of ik denk aan stoppen? Nee, dat bedoel ik zeker niet. Maar op je 35ste moet je altijd rekening houden dat het snel voorbij kan zijn."

Nu in het nieuws