Brasschaat sluit aan bij subtop

Print
Zaalvoetbal
BR>ANTWERPEN - Met een overtuigende 10-2-overwinning in de derby tegen Herentals heeft Brasschaat sportief weerwraak genomen voor de zware pandoering in de heenronde. De vierde opeenvolgende winst onder coach Leffelaer, waardoor de Parkploeg op de negende plaats onverwacht aansluit bij de subtop. Door de halve nederlagen van Mortsel, Rekem en Ranst en het verlies van Koersel krijgt Brasschaat op acht speeldagen van het einde zelfs uitzicht op een eervolle vierde plaats. Herentals daarentegen geraakt in nauwe schoentjes en zakt naar de twaalfde plaats.
Ondanks veldoverwicht in de aanvangsfase konden de Kempenaars zelden doelman Janssens bedreigen. Brasschaat counterde vlijmscherp en werkte in de eerste helft aan honderd procent af, wat voor rust een beslissende 5-0-voorsprong opleverde via langs Segers (2), Gessner (2) en De Vocht. Herentals ging na rust helemaal in de fout door met vijf veldspelers te starten, waardoor de thuisploeg probleemloos de voorsprong uitdiepte tot 8-0 via De Loose, doelman Janssens en Gessner. Nino en Troonbeeckx scoorden nog tegen.
Ook Mortsel en Ranst maakten geen al te beste beurt met het oog op de onderlinge Antwerpse bekerschok op woensdag 29 maart in de stedelijke sporthal van Lier. Mortsel, dat vanavond in Berchem (20.30u) zijn inhaalmatch tegen Leopoldsburg afwerkt, keek in Ougrée op een bepaald ogenblik tegen een 2-0-achterstand aan. Coach De Bruyn stuurde na een felle discussie in de ploeg Galle en Beyers vroegtijdig naar de kleedkamers. Het effect (?) resulteerde uiteindelijk nog in een gelijkspel via El Haoual en Michiels.
Ook voor Ranst zat er niet meer in dan een gelijke eindstand met doelpunten van De Lange en Plompen (2), terwijl Leone en Kurent het mogelijk gouden puntje uit de brand sleepten.
In de spits van het klassement voert Sint-Truiden de spanning op door met een wedstrijd meer gespeeld langszij het vorige week speelvrije Charleroi te schuiven.

.

Nu in het nieuws