"Ik wil een profcarrière uitbouwen"

Doelman Bart Deelkens bewijst bij competitiedebuut dat hij waardig vervanger is van Franky Frans

BR>

LOKEREN -

Waar zijn eindeseizoenswedstrijden al goed voor? Soms leggen de twee ploegen die tegenover elkaar staan het tactische keurslijf waarin ze vaak worden gewrongen naast zich neer en zorgen voor een pot heerlijk aanvallend voetbal, een andere keer geeft een trainer volop speelgelegenheid aan jongens die anders nauwelijks aan de bak komen of laat hij jonge gasten proeven van het grote werk.

Aangezien van het eerste zaterdagavond in het Daknamstadion weinig of geen sprake was - beide teams hadden elk één helft veldoverwicht maar dat leidde zelden of nooit tot sprankelend doelgevaar - dienden de Lokerse supporters zich tevreden te stellen met de knappe prestatie van de 17-jarige Michael Van Hoey als mandekker terwijl de Westelse aanhang gul was met applaus voor het competitiedebuut van de 21-jarige doelman Bart Deelkens.

En het moet gezegd, beide youngsters verdienden ook terecht een schouderklopje. Van Hoey liet zich niet intimideren door de naam en faam van de twee vaak van positie wisselende Westerlo-spitsen, Toni Brogno en Dejan Mitrovic, terwijl Deelkens telkens attent reageerde op de al te spaarzame Lokerse offensieve acties. De kogel die Chris Janssens vanop ruim 30 meter afvuurde en de goed gerichte kopslag waarmee hij kort voor affluiten de Westelse keeper probeerde te verschalken werden met eveneel bravoure door Deelkens gekeerd. Logisch ook dat zijn teammaats hem aanmaanden om maar een flesje champagne open te trekken en te tracteren op zijn knappe maidenmatch.

"Ik hoop dat Westerlo de optie voor nog eens twee bijkomende jaren straks licht."

Bart Deelkens

Zelf bleef Deelkens, die twee jaar geleden van Herk Sport naar Westerlo kwam, bescheiden en schoof hij een deel van de felicitaties aan zijn adres door naar Carl Engelen, de keeperstrainer van Westerlo. "Met trainer Ceulemans is afgesproken dat ik de komende drie wedstrijden voluit mijn kans krijg. Hoewel ik al drie keer eerder in het eerste elftal speelde, ter gelegenheid van de Liga-beker, is zo'n competitiematch toch van een totaal ander niveau. De spanning, de motivatie, het toeleven naar de wedstrijd... je kan het niet vergelijken met een confrontatie die meer in het teken staat van experimenteren."

"Dat ik het nu al zover heb gebracht, is grotendeels te danken aan Carl Engelen. Mijn kwaliteiten probeert hij nog te verbeteren, voor mijn zwakke punten heeft hij extra aandacht en hij is voortdurend in de weer om die bij te schaven. Of ik in staat ben om Franky Frans als titularis te verdringen? Hola, niet te hard van stapel lopen. Ik heb met Franky nog niet van gedachten gewisseld maar ik denk wel dat hij me deze kans gunt. Het is trouwens noodzakelijk dat ik ze met beide handen grijp want bij Westerlo ben ik einde contract en ik hoop dat ze mijn optie voor nog eens twee bijkomende jaren lichten. Ik laat mijn diploma A1 graduaat electro-mechanica liever nog wat in de schuif liggen en probeer eerst al profvoetballer een carrière uit te bouwen."

Nu in het nieuws