"Kloof op Smets wordt kleiner"

BROADFORD -

Marnicq Bervoets heeft zijn entree in de 500cc-klasse niet gemist. De Palenaar reed twee ijzersterke reeksen (tweede en derde plaats) en werd tweede in de eindstand.

Jü.S.

BR>"Achter een ongenaakbare Smets", gaf Bervoets toe. "Maar ik ben natuurlijk heel tevreden met dit resultaat. Het is het bewijs dat ik goed bezig ben, dat ik perfect op schema zit. Daarom vind ik het spijtig dat zoveel mensen aan mij twijfelden omdat ik een zwak voorseizoen heb gereden. Ze moeten intussen toch weten dat dat nu eenmaal bij mij hoort. Ik ben een diesel, ik heb een aanloop nodig. Er is dus helemaal geen reden om te zeggen

Bervoets staat er niet

. Ik sta er dus wél.

Och, eigenlijk moet ik me daar niet druk om maken. Ik wist van mezelf dat ik er klaar voor was. In de manche voor het Italiaans kampioenschap in Cingoli won ik een reeks, in Bergen ging het ook vlot tot ik problemen met de motor kreeg. Ik wist perfect hoever ik stond. De kloof met Smets wordt steeds kleiner. Ik zit nu dicht tegen mijn topvorm aan en hoop dat ik Joël het vuur aan de schenen kan leggen. Zeker op circuits die me liggen.

Nee, deze omloop lag me niet echt. Zeker niet in de tweede reeks, ik heb een hekel aan modder. Het parcours was spekglad, er was maar één lijn en ik was in het begin van de manche mijn bril al kwijtgespeeld. Je moest telkens wachten op fouten van anderen om een plaatsje vooruitgang te boeken. Die moddergevechten zijn niet echt mijn stijl.

Dat ik toch goed mijn streng heb getrokken, stemt me positief. Nu, ik besef ook dat dit nog maar een eerste succesje is. Het komt er nu op aan om een constante te leggen in mijn prestaties."