Kapitein Huygen keldert vrijgevige Waaslanders

Print

Hoogstraten 3

BR>

Sint-Niklaas 0


HOOGSTRATEN - ''De tegenstander maakte het ons niet erg moeilijk. Weinig dekking, veel ruimte. Dat heet in zekere zin om een afstraffing vragen'', zo vertelde Stef Huygen in zijn terugblik op het wedstrijdgebeuren. Hij sloeg de nagel op de kop. Stef hanteerde vrij zachte woorden. Velen kwam Sint-Niklaas er achterin voor als kaas met gaten. En wat de Klaasjes zaterdag aan aanvalskracht boden, bleek in wezen al even armtierig. Twee kansen in 90 minuten. Nummer één meldde zich al in de zesde minuut. Moerenhout liet het geschenkje aan zijn neus voorbijgaan. Nummer twee verscheen op een schamele drie minuten voor het einde. Schitterende uithaal van Chronicles, een even schitterende redding van Van Gestel. Tussendoor, ruim vijf kwartier dus, droeg de dreiging een exclusief Hoogstraatse stempel. Huygen prikte twee rozen tegen het net en legde het derde exemplaar bij Swaegers op de schoen. De kapitein had er duidelijk zin in. In de twaalfde minuut startte Huygen, gelanceerd door Verstappen, zowaar op de eigen speelhelft. Net voor de rust een haast identieke treffer. Dit keer zorgde Van Ossel voor de aanvoer. Telkens toonde de Hoogstraatse topschutter een manklopende verdediging zijn hielen, telkens werkte hij zich beheerst voorbij Marc Peeters. De combinatie Verstappen-Huygen-Swaegers, goed voor de eindcijfers, bleek er kwalitatief eentje om in te lijsten. Al bij al kwam het bleke Sint-Niklaas er goedkoop vanaf. ''Vier stuks had makkelijk gekund. Bij momenten gefaald als een koorknaap.''. Huygen was niet onverdeeld mild voor zichzelf. De man onder de Waaslandse deklat viel niks te verwijten. Peeters keerde op magistrale wijze een vluchtschot van Van Ossel, verijdelde keurig een bom van Claes. Zo behoedde hij een krakende wagen voor totale sloop. Zaterdag speelde dat Sint-Niklaas s de rol van Sinterklaas.
Scheidsrechter: Moons.
HOOGSTRATEN: S. Van Gestel, Sabhaoui (84' Jacobs), Van Dooren, Meseure, Beyers, Huygen, Van Ossel, Cuyvers, Adam, Swaegers (76' Claes), Verstappen (88' B.t Van Gestel).
SINT-NIKLAAS: Peeters, Koppen, Fierens (73' De Mol), Ruys, Issankoy, Yuruk, Meeusen, Demeyer, Chronicles, Moerenhout, Van Hoelandt (67' De Loenen).
Doelpunten: 12' Huygen 1-0, 41' Huygen 2-0, 58' Swaegers 3-0.
Gele kaarten: Cuyvers, Issankoy, Chronicles.

.

Nu in het nieuws