AKC stelt Borgerhout voor voldongen feit

Print
Korfbal
BR>DEURNE - Met AKC - Borgerhout en honderd meter verder Riviera - Sikopi was het korfbalhoogdag in het Rivierenhof. Veel volk en gezien de parkeerproblemen om en rond het park ook heel wat wrevel over het asbest-probleem dat maar blijft aanslepen en over het inleveren van parkeerplaatsen.
AKC won te gemakkelijk met 21-12 van Borgerhout, Sikopi won eerder krap met 11-14 van Riviera. Catba - Kwik draaide uit op een doelpuntenfestival met een 15-24 zege voor Kwik. Topschutters bij Kwik waren Kevin De Waele met acht en Tom Mertens met zes treffers.
Jammer voor de vele toeschouwers, maar de topper tussen de twee leiders AKC en Borgerhout was slechts één helft het bekijken waard. De tweede helft plooide Borgerhout volkomen voor het overwicht van de titelvederdedigers. Net voor halfweg korfden de AKC-spelers in conditie Luk Lenjou en Dave Cools 9-8 en 10-8 na een best aantrekkelijke en ook spannende eerste helft. De tweede time was er voor de bezoekers te veel aan. Vijf thuisdoelpunten op rij zorgden voor een riante 15-8 voorsprong. AKC kon rustig blijven ballen en puntje per puntje zijn voorsprong opdrijven tot de 21-12 eindstand.
AKC: Sven Hardies 3, Dave Cools 3, Kim Mathis 1, Cindy Van Autreve 3, Ronny Lenjou , Luk Lenjou 7 (Luk Tossens 1), Joyce Van Gorp 1 (Van Dorst), Sandra Schoonvaere 2.
BORGERHOUT: Steve Roels, Christophe Van der Beken 1, Steven Nelen 6, Kevin Smet 4, Krisje Embrechts (Linda Darmont), Wendy Van der Elst 1, Brenda Van der Elst (Nicky Hansens).

.

Nu in het nieuws