Twee Olense flitsen volstaan

Print

Wezel 0

BR>

Olen 2


BALEN - Wie dacht dat de leiders Wezel meteen bij de keel zouden grijpen, kwam bedrogen uit. De thuisdefensie gaf aanvankelijk geen krimp en ook bij Olen zat de deur goed op slot. Na een studieronde van zowat 20 minuten kon Olen dan toch voor enig gevaar zorgen na twee hoekschoppen, maar die leverden niets op. Enkele tellen later was het wel raak, toen Van Doninck plots alleen voor doelman Segers verscheen en hij koelbloedig afwerkte. De thuisgoalie moest later nog twee keer gepast uit zijn doel komen, om De Backer en Leysen af te stoppen. Het Wezelse gevaar bleef beperkt tot enkele schuchtere pogingen van Machiels en Van Ham, maar die werden telkens vakkundig opgeruimd.
De tweede helft bracht weinig beterschap voor de thuisploeg, want de Balenaars slaagden er niet in de Olense verdedigers op de knieën te krijgen. Zo dook Janssen op aan de tweede paal, maar zijn poging werd in hoekschop gewerkt. Ook Hooyberghs had het geluk niet aan zijn zijde, want eerst mikte hij naast en even later maakte Van Den Eynde zijn schot net voor de lijn onschadelijk. Wezel kon dus, ondanks heel wat goede wil, niet langszij komen en het kreeg daarenboven net voor affluiten nog een tweede tegendoelpunt te slikken. Tim Segers kwam opnieuw ver uit zijn doel om de bal weg te trappen, maar die belandde in de voeten van Leysen. De Olense topschutter liet die wenkende kans niet liggen en met een lob van op eigen helft legde hij de 0-2 eindcijfers vast.
Scheidsrechter: Pots.
WEZEL: Segers, Geubbelmans, Luykx, Peeters, Garcia (61' Weyns), Hooyberghs, Banica, Machiels, Tas, Van Ham (54' Laeveren), Janssen.
OLEN: Raeymaekers, Dierckx, Boeckx, Van Roey, Van De Vel, Van Doninck (39' Henderickx), Meeus, Van Den Eynden, Stappaerts, De Backer (90' Lauwers), Leysen.
Doelpunt: 20' Van Doninck 0-1, 88' Leysen 0-2.
Gele kaarten: Laeveren, Leysen, Henderickx, Van Den Eynden.

.

Nu in het nieuws