Geen Gentse fusieploeg

Print
GENT - Brother Gent maakte zaterdag bekend dat het zijn eigen koers wil varen. "We streefden ernaar om met mensen in zee te gaan die geen geschiedenis hadden in het basketbal. Carlos Sierens (S. Gent) en Marcel Strumane (Gentson) zijn mensen met een enorme verdienste in het Gentse basketbal, maar wij achten het nodig voor een aflossing van de wacht. Ze hechten nog te veel belang aan hun eigen ego", stelde Michaël Vermeiren van B. Gent.
BR>Siemens en Brother blijven ondertussen niet bij de pakken zitten. Tussen beide ploegen komt er naar alle waarschijnlijkhied toch een samenwerking. Allicht zal alles afhangen of Gentson promoveert, maar het probleem is wel dat dit niet kan geweten zijn voor 15 april, de deadline voor het indienen van een fusie bij de basketbalbond.
Tony Miller zou een voorstel van RBT Antwerpen op zak hebben. Als Michael Huggings vertrekt zou de Amerikaan van Wevelgem in Antwerpen eerste keuze worden. Miller gaf toe door verschillende clubs gecontacteerd te zijn, maar noemde voorlopig geen namen.
Fulvio Bastianni is de nieuwe assistent-coach van Giovanni Bozzi bij Charleroi. Met de overstap van adjunct-coach Julien Marnegrave naar Leuven, schuift Bastianini een plaatsje op bij de Spirous. Bastianini, coach van satellietclub Gilly, gaat zich nu ook meer bezig houden met de trainingen bij Charleroi en stopt als assitent-coach van de nationale ploeg.
De keuze voor Julien Marnegrave als coach bij Leuven kwam er op aangeven van grote baas Eric Somme. Dit gebeurde in het kader van het samenwerkingsverband tussen Leuven en Charleroi. Somme was in Leuven zelf aanwezig om zijn poulain-coach aan de slag te zien tegen Oostende.
De Pinte leed zijn derde nederlaag op rij in derde klasse en heeft zijn (titel)lot niet meer in eigen handen. Aartselaar daarentegen wel. Als het wint bij Castors zit het goed.
Ekeren degradeert zo goed als zeker na de verrassende winst van Erpe-Mere bij De Pinte. Volgend jaar zal in vierde met een verjongde ploeg gestart worden, met wellicht Eddy Van Loon als coach.
Op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie staan in de nationale afdelingen al volgende beslissingen vast: Kampioen: Deerlijk (4A), Bosimco (4B) en Beringen (4C). Zekere dalers: Lambusart (3A), Aalter (4A), Ploegsteert, Wervik en Ieper (4B), Bergen en Oupeye (4C), St.-Walburge (4D).
Bosimco Drakenhof kon na de moeilijke winst op Schelle vieren. Drie titels op rij in drei seizoenen. Van tweede provinciale naar derde nationale.
De supporters van Aalst verspreidden na de wedstrijd op Gent een open brief, gericht aan manager Patrick De Cock, waarin duidelijk gesteld werd dat Brad Dean als coach moet aanblijven en dat Louis Casteels niet welkom is in Aalst. De komende weken worden er nog acties gepland.
Yves Defraigne (Bergen) staat dicht bij een contractverlenging bij Bergen. Voor de wedstrijd tegen Pepinster onderhandelde manager Willequet nog met de Gentenaar om de laatste details in orde te krijgen. Ook spelmaker Ronny Bayer blijft volgend seizoen aan de slag bij de Henegouwers.
Roberto Van Den Broek (B. Gent) moest in het duel tegen Wevelgem de tweede helft langs de kant blijven. De Nederlandse center verzwikte voor de rust de voet John Weatherspoon (Charleroi) is twee weken out met een verrekking aan de kuit.
Chris Haslam (Pepinster) is out tot het einde van het seizoen. Bij een test vorige week bleek de Engelse internationaal nog te veel last te hebben van de geraakte enkel. Door het uitvallen van Haslam zit Pepinster zonder specifieke pivot.
David Morgan (Bergen), die zich blesseerde tijdens het bekertreffen tegen S.Gent na een contact met Barry Mitchell, zal waarschijnlijk de rest van de competitie langs de kant moeten blijven. De ligamenten werden geraakt en een onbeschikbaarheid van minimum zes weken dringt zich op.
Carlos Sierens wordt de nieuwe voorzitter van S. Gent, na het ontslag van Brice De Ruyver. Marc Timbremont wordt de nieuwe ondervoorzitter.

Waregem 83


Boom 69


WAREGEM - Waregem had zich voor deze wedstrijd nog versterkt met de Nederlandse Maas. Na een gelijkopgaand begin (19-17) nam De Roose (negen op tien in de eerste helft) Waregem op sleeptouw: 40-32. Vlak na de rust (40-35) drukte de thuisploeg het gaspedaal nog wat verder in (61-49). Bij Boom (zonder de geblesseerde Verschaeren) kreeg Voigt een speciale bewaking van Sokolowska en De Roose op de nek. Toch kon Vanhaele de Rupelploeg nog terugbrengen tot 68-64 op drie minuten van het einde. Bezoekende balverliezen waren de oorzaak van een verdere terugkeer.
WAREGEM: Malfrere 6, De Stoop, Pedersen 10, De Clerck 3, Steele 15, De Roose 29, Maas 7, Sokolowska 13.
BOOM: Van Dessel 4, Voigt 18, De Vos 4, Saey 12, Schellemans 7, Mans 2, Vanhaele 22.

.

Nu in het nieuws