Omstreden arbitrage zet kwaad bloed

Print

Schoten 1

BR>

RC Doornik 1


SCHOTEN -Met een kopbal van Darnauld, door Van Riel van de lijn gekeerd, lieten de bezoekers onmiddellijk van zich spreken. Nadien lieten ze het initiatief aan de thuisploeg en speculeerden ze op de counter. Deze aanpak kende bijna succes. Mertens hield Rosier twee keer met een voetreflex van een doelpunt.
Schoten kon het doorlopend veldoverwicht niet omzetten in doelgevaar. Enkel bij een voorzetschot van Portael en een vrije trap van Janssens moest Mets in actie komen. Op hoekschop van Frunza kopte Lamara net naast.
Vlak na de herneming schoot Bollaerts de thuisploeg op voorsprong. Kort daarop devieerde Lamara een voorzet van Portael net naast. De bezoekers kwamen onverwacht op gelijke hoogte, toen de zwak leidende scheidsrechter na een onschuldig duel de bal op de stip legde. Rosier nam het geschenk in dank aan.
In de slotfase kwam Schoten nog dicht bij de winnende treffer. Silva Filho besloot voorlangs, Lamara kopte naast en Bollaerts legde te onbaatzuchtig opzij. Een doelpunt van Stefanski werd in de laatste minuut afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel, wat bij de Schotense aanhang heel wat kwaad bloed zette.
Scheidsrechter: Goulem.
SCHOTEN: Mertens, Portael, Janssens, Budts, Van Riel, Bollaerts, Lamara, Franken, Frunza, Silva Filho, Dausy (73' Stefanski).
DOORNIK: Mets, Magry, Devalle (80' Maton), Bruynaert, Ullrich, Plaquet (46' Madani), Desse, Rosier, Darnauld, Bourabaa, Pejcic (46' Delaby).
Doelpunten: 48' Bollaerts 1-0, 71' Rosier (strafschop) 1-1.
Gele kaarten: Portael, Dausy, Janssens, Magry.

.

Nu in het nieuws