Lekke thuisdefensie steekt bezoekers handje toe

Print
Onmachtig Racing raakt geen leer tegen oppermachtige bezoekers
BR>

RC Mechelen 0


VW Hamme 3


MECHELEN Terwijl Racing zich voor een paar weken diende toe te spitsen op het behoud, kondigde de wedstrijd tegen Hamme zich -althans op papier- aan als een onvervalste topper. Een souverein spelend Hamme zorgde er echter voor dat van een heuse krachtmeting nooit sprake was. Het gebrek aan inspiratie was hemeltergend.
"Wij zijn met de nodige dosis respect naar Mechelen afgereisd. De 7-1 uit de heenwedstrijd was nu niet relevant meer. Dat Racing doorheen het seizoen gegroeid was, bewees de overwinning op Strombeek. Onze overwinning krijgt hierdoor alleen maar meer glans. Vooral het eerste halfuur speelden we indrukwekkend. De tweede helft controleerden we met totaalvoetbal", loofde Van Maldeghem zijn troepen. Zonder afbreuk te willen doen aan de ijzersterke prestatie van de Oostvlamingen, moet erop gewezen worden dat Racing zich aandiende als een gewillig slachtoffer. Door de afwezigheid van Poppe en Verstraeten ontbraken ideeën, balvastheid en felheid in het middenveld, waardoor Scholiers zich genoodzaakt zag zich louter te bekommeren om de dekking en Obuca en Conteh niet bij machte waren de grote kloof tussen middenveld en aanvalslinie te overbruggen.
Afgezien van de pijnlijke gevolgen die een beperkte kern met zich meebrengt, kan men er niet omheen dat Hamme voetbal van een ander niveau etaleerde. Het samenspel tussen Diomi, auteur van het eerste doelpunt, en de fijnbesnaarde Bwayi, schepper van de tweede en aangever van de derde treffer, zaaide chaos in de Mechelse verdediging. De uitgebreide zaterdagavondwandelingetjes van Allachi, Verdegem, Van Laere en Saey doorheen de Mechelse defensie - niet altijd resulterend in gevaar - waren tekenend voor de superioriteit van de Oostvlamingen en de onmacht van de Maneblussers. De schuchtere pogingen van Slachmuylders en Mathot vormden eerder materiaal voor zeer gedetaillerde voetbalanalen.
Scheidsrechter: Ameel.
RC MECHELEN: Cloots, Goevaerts, Verdrengh (39' Mathot), Segers, Laeremans, Conteh, Slachmuylders, Obuca, Scholiers, Monnier, Peeters (73' Sluyts).
VW HAMME: Bracke, Allachi, Wilhelm, Heymans, Diomi (84' Flies), Vergeylen, Verdegem, Van Laere, Bwayi, Saey, Malfliet.
Doelpunten: 19' 0-1 Diomi, 52' 0-2 Bwayi, 88' 0-3 Vergeylen.
Gele kaart: Monnier.

.

Nu in het nieuws