"De laatste weken gooien we de punten te grabbel"

Van Acker

Annemie Sneyers

BR>duivels kwaad

na late

gelijkmaker

en twee op zes

VISE -

Antwerp kreeg na een vroege achterstand de wedstrijd makkelijk onder controle. Toen De Roeck er 1-2 van maakte leek de match gespeeld. Maar dat was buiten de vastberadenheid van de thuisploeg gerekend. Die sleepte op de valreep, tot groot ongenoegen van trainer Van Acker, een gelijkspel uit de brand.

Visé was behoorlijk bevreesd voor de komst van Antwerp en dit niet alleen op sportief vlak. De zware rellen van vorig seizoen indachtig had het bestuur de hulp van meer dan honderd rijkswachters ingeroepen. Twaalf paarden, een tiental overvalwagens en de vele gehelmde, door wapenschilden beschermde manschappen gaven het geheel dan ook iets dreigends. Toch heerste er van bij het begin meer onrust op dan rond het veld. En na het op de valreep behaalde 2-2 gelijkspel ging de grootste dreiging uit van de woeste blikken van Antwerptrainer Regi Van Acker die verbolgen richting kleedkamers beende.

"Ik ben duivels kwaad", gaf hij ruim twintig minuten na de wedstrijd toe.

"We wisten vooraf dat het vandaag moeilijk zou worden. Visé heeft een klein smal veld in niet te beste staat en toonde zich ook in de vorige confrontaties een gedreven tegenstander. In functie van het terrein koos ik vandaag ook voor Ribus en De Boeck omdat ik weet dat andere jongens op zo'n terrein een stuk moeilijker uit de voeten geraken. We hadden dan ook nog de pech al na drie minuten door een stomme strafschop op achterstand te komen. Toch namen we nadien de partij vrij gemakkelijk in handen. Het werd logisch 1-2. Maar de voorsprong had natuurlijk veel groter moeten zijn. Daarvoor hebben we helaas te weinig kansen gecreëerd. Ik hoopte met de inbreng van Da Silva ook iets meer gevaar voorin te krijgen. Met zijn Braziliaanse klasse moest hij toch in staat zijn iets vaker een mannetje af te zonderen. Dat lukte nauwelijks. Blijkbaar dachten mijn spelers de klus op routine te kunnen klaren. Daar zag het ook lang naar uit. Tot we in de laatste minuut toch nog twee punten moesten afgeven. Uitgerekend na een hoekschop. En dan moet je weten dat we daar tijdens de week nog een heel hoofdstuk aan gewijd hebben. Daarom ben ik ook zo kwaad. Dat is nu twee weken na elkaar dat we punten te grabbel gooien. Vorige week thuis tegen Denderleeuw en vandaag op Visé halen we slechts twee op zes. Niet toevallig twee wedstrijden waarin we Van Britsom als draaischijf moeten missen. Daardoor verlopen onze acties stroever. Maar zeker vandaag zat er voor ons meer in. Visé is wel een jonge ploeg met veel karakter, maar al bij al brachten ze toch te weinig voetbal om ons echt in gevaar te brengen. Voor het kampioenschap hoeven we niet bevreesd te zijn. Zonder onwaarschijnlijke

maleuren

is de titel binnen. Maar als je op zo'n lullige manier tegen de rode lantaarn twee punten laat liggen, dan hou je daar een onprettig gevoel aan over".