Manchester United zoekt trainer voor binnen twee jaar

FRAPPANT

BR>ANTWERPEN - Je kan Manchester United, de rijkste club van de wereld, zeker geen gebrek aan initiatief aanwrijven. Hoewel Alex Ferguson pas over twee jaar afzwaait als trainer, is de club de zoektocht naar een geschikte opvolger intussen al gestart. Louis van Gaal, huidig coach van Barcelona, lijkt over de beste troeven te beschikken. Al ziet Ferguson zelf dan weer heil in Leeds-coach David O'Leary.
In Engeland kan je op alles wedden en dus ook wie de opvolger wordt van Alex Ferguson als sportieve baas van Manchester United in 2002. Insiders menen te weten dat voorzitter Edwards de onderhandelingen reeds heeft aangeknoopt met Louis van Gaal. Die behaalde de voorbije jaren een resem successen met Ajax en Barcelona, maar ligt in de Catalaanse hoofdstad wel om de haverklap onder vuur.
"We zijn inderdaad werk aan het maken van de opvolging van Alex Ferguson", gaf voorzitter Edwards toe. "Een buitenlandse coach die de voorbije jaren de successen opstapelde, lijkt de eerste keuze. Iemand die graag werkt met jonge voetballers en ze kan kneden tot echte sterren. Om wie het gaat laat ik voorlopig nog in het midden."
Van Gaal hoorde het nieuws graag overwaaien vanuit Engeland, maar hield zich evenzeer op de vlakte.
"Ik wil niet overal werken", reageerde de coach. "Ik moet gewoon passen binnen de club en mijn ideeën kunnen uitwerken. Of dat bij Manchester mogelijk is, zal misschien de toekomst wel uitwijzen. In ieder geval wil ik me nu uitsluitend op Barcelona concentreren."
Ferguson zelf gooide ook al een visje in het water en presenteerde huidig Leeds-coach David O'Leary als opvolger.
"Hij heeft het geschikte profiel. Weet als geen ander te werken met jonge, talentrijke voetballers en behaalt successen. Het ligt eigenlijk voor de hand dat hij straks aan het roer van Manchester United zal staan."

.

Nu in het nieuws