"De nul op twaalf behoort eindelijk tot het verleden"

Print
Remco Torken zorgt met zevende goal van het seizoen voor hardbevochten punt
BR>BEVEREN- Tegen het op een Europese ticket mikkend Moeskroen behaalde Beveren gisteren zijn zevende gelijkspel van het seizoen. Een zeer verdienstelijk resultaat voor de Waaslanders omdat zij op een halfuur van het einde tot tien werden heleid na een rode kaart voor De Vuyst.
"In de gegeven omstandigheden een punt pakken tegen Moeskroen is een goed resultaat", aldus spits Remco Torken die goed halfweg de eerste helft met zijn zevende treffer van het seizoen de thuisploeg op voorsprong bracht. "Via een actie Dhont-Tarachulski kon ik plots helemaal alleen op het Moeskroense doel afgaan. Ik zag de doelman uitkomen en zonder nadenken heb ik een lel op die bal gegeven. En het was raak. Spijtig dat wij die voorsprong niet tot aan de rust konden vasthouden. Die gelijkmaker mag er trouwens nooit komen. Een langs de grond gegeven hoekschop moet aan de eerste paal weggewerkt worden en mag nooit resulteren in een intikker aan de tweede paal. Die gelijkmaker een vijftal minuten voor de rust was een opdoffer. Een tweede kregen wij bijna onmiddellijk na de pauze toen Kenny De Vuyst rood kreeg. Een spijtige reactie maar die De Vleeschauwer maakte toch eerst een zware overtreding en ging dan aan het janken. Op dat ogenblik zag het er helemaal niet goed uit voor ons. Maar met tien tegen elf zijn wij ons niet gaan ingraven. Het bleef een open wedstrijd waarin wij het initiatief wel aan Moeskroen moesten laten maar toch nog regelmatig voor doelgevaar konden zorgen. Stephane Demets kopte nog tegen de staander en ook Bert Dhont en Johan Van Rumst kregen nog een mooie kans. Uiteraard kreeg ook Moeskroen nog kansen maar uiteindelijk bleef het bij een naar mijn gevoel billijke 1-1. Een bevestiging van ons goed resultaat van vorige week op Charleroi. Die nul op twaalf behoort eindelijk tot het verleden."
"In de loop van volgende week ga ik met enkele Nederlandse clubs praten."
Remco Torken
De Nederlander twijfelt er dan ook niet aan dat Beveren zich de komende weken definitief veilig gaat stellen. "Wij kregen nu eerst Geel en twee weken later Lommel op bezoek. In die wedstrijden moeten wij het doen", stelt Remco die na zijn Chinees avontuur, dit seizoen met Beveren pas een eerste keer in actie kwam op de twaalfde speeldag thuis tegen Lierse. Het was de eerste wedstrijd onder de sportieve leiding van Emilio Ferrera en hij scoorde meteen het doelpunt dat goed was voor een 1-1.
Dat Torken volgend seizoen ook nog voor Beveren speelt, is helemaal nog niet zo zeker. "Ik wacht al een paar weken op een voorstel maar tot op heden heb ik nog niets gezien. Ik hoor hier en daar zeggen dat ik ga blijven, mede ook omdat mijn vriendin hier in Beveren een job heeft. Maar zo voor de hand liggend is dat niet. Er blijkt ook belangstelling te zijn van enkele Nederlandse clubs en in de loop van volgende week ga ik daar toch even mee praten. Uiteraard zal ik ook het voorstel van Beveren in overweging nemen. Ik neem rustig mijn tijd."

.

Nu in het nieuws