Zo word je kampioen

Afstandstreffer

Hugo Fret

BR>van Bart Verrept

zorgt in slotfase

voor gerechtigheid

BERCHEM -

Leider KFCO Wilrijk kroop tegen de buren uit Berchem door het oog van de naald. Met een punt kreeg Wilrijk zelfs iets meer dan het verdiende, want tijdens de tweede helft werden de leiders overspeeld door Berchem. Geel-zwart scoorde tweemaal, maar trof bovendien lat en paal en werd een glasheldere strafschop geweigerd na duidelijk handspel.

Berchem 2

KFCO Wilrijk 2

Aan de rust zag het er nochtans naar uit dat Wilrijk zonder veel problemen de moeilijke uitwedstrijd in Berchem met winst zou afsluiten. In een gelijkopgaande en vervelende eerste helft waarin geen van beide ploegen kansen creëerde, klom Wilrijk naar een 0-2- voorsprong. De leiders kregen daarbij de nodige hulp van de thuisploeg. Er waren reeds 38 minuten gespeeld toen Lucidarme een voorzet trapte. Doelman Wouters bleef op zijn lijn en Mattheeusen mocht tussen Crève en Taeymans de bal aan de tweede paal met het hoofd terugleggen voor de voeten van de volledig vrijstaande Van de Zande. Deze liet de kans niet liggen en Wilrijk juichte een eerste keer.

Berchem probeerde te reageren, maar een georganiseerd spelend Wilrijk ondervond geen moeite om de schuchtere aanvalspogingen van de thuisploeg op te vangen. Vijf minuten later verslikte aanvoerder Crève zich en verloor op een lullige manier de bal aan de aandringende Van de Zande. Deze kon zo alleen op doelman Wouters afstormen om zijn tweede doelpunt van de middag te scoren.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Berchem begon gemotiveerd aan de tweede helft en bracht Da Graca in voor Van de Keybus. Dit zorgde meteen voor de nodige dreiging langs de rechterflank. Wilrijk werd nu overspeeld en het regende kansen voor de thuisploeg. Tolic trof de lat. Toen Berghmans Balemans tegen de grond werkte, zette Vincent de strafschop om. Even later besloot Vincent op de paal en een zuiver handspel van De Doncker merkte enkel de spelleiding niet op. In blessuretijd mikte Bart Verrept toch de oververdiende gelijkmaker voorbij Berghmans.

Scheidsrechter:

Hermans.

BERCHEM:

Wouters, Van de Keybus (46' Da Graca), Crève, Tolic, Mattheeusen (89' De Ravet), Taeymans, De Bruyn, Sadzo (82' Verrept), Balemans, Lekeu, Vincent.

KFCO WILRIJK:

Berghmans, Vets, Van Wemmel, Cools, Vercammen, De Doncker, Hassenberg, Lucidarme, Jonsson, Mattheeusen (88' Boons), Van de Zande (85' Klinckaert).

Doelpunten:

38' Van de Zande 0-1, 43' Van de Zande 0-2, 71' Vincent (strafschop) 1-2 , 90' Verrept 2-2.

Gele kaarten:

Tolic, Lekeu, Sadzo, Berghmans.

Nu in het nieuws