"Het zal voor volgend jaar zijn"

TURNHOUT -

"Wij speelden een slechte wedstrijd en doen in het kader van de eindronde een slechte zaak. Wij zien dat wat ik al maanden geleden zei, nu bevestigd wordt. Deze ploeg heeft te weinig inhoud om mee te doen voor de eindronde. Elke keer als we de kans krijgen om de vijfde plaats te pakken, laten wij het afweten. Dat zegt genoeg. Ik denk dat het voor volgend jaar zal zijn", luidde de commentaar van Raoul Peeters na de wedstrijd.

BR>Turnhout bakte er inderdaad weinig van, maar had aan één kans genoeg om de rust niet alleen met een 1-0 voorsprong, maar ook met een numerieke meerderheid (uitsluiting van Ganan na achterwaartse tackle op Quintelier) in te gaan. Maar twee minuten voor de rust maakte Verschuren dezelfde fout als Galan en hij mocht eveneens inpakken.

Ook in de tweede helft was Turnhout doorgaans de mindere van een agressiever en sneller Tilleur-Luik en het was niet ten onrechte dat de Luikenaars niet alleen gelijkmaakten, maar bovendien op voorsprong klommen. Maar wat voordien niet mogelijk was, kon nu plots wel: Turnhout begon kansen te creëren. Eerst was er een uitstekende Velkeneers nodig om een vrijschop van Quintelier uit de kruising te halen, kort daarop mikte Herman, alleen voor Velkeneers, een huizenhoge kans op de paal. In dezelfde minuut gebeurde het toch: Velkeneers verkeek zich enigszins op een hoge voorzet van De Vreese en Herman kopte vanuit een heel moeilijke hoek zijn tweede goal binnen.

De Luikse trainer Bernard Wegria vatte de wedstrijd zo samen:

"Wij brachten één van de betere ploegen uit tweede klasse voortdurend in moeilijkheden en dit gelijkspel is voor ons een overwinning waard."

Nu in het nieuws