"Een heel goed gevoel"

BROADFORD -

Zes maanden geleden brak Darryll King in de GP van Duitsland een nekwervel. Gisteren vierde hij zijn come-back met een knappe derde plaats. "En dat geeft me een heel goed gevoel", glunderde King. "Ik startte nochtans slecht in de eerste reeks. Het duurde een kwartier eer ik mijn draai vond en toch nog zesde werd."

Jü.S.

BR>In de tweede manche leek King lang op de zege af te stevenen. "Ik dacht dat ik alles onder controle had. Toen ik aan de laatste ronde begon had ik nog vier, vijf seconden voorsprong op Smets. Maar een gedubbelde rijder hield me op, waardoor ik niet genoeg snelheid meer had. Net op dat moment kwam Joël er aan. Een hard contact, ja. Maar dat hoort erbij. Spijtig dat ik die reeks nog moest inleveren. Maar ik ben tevreden dat ik weer tussen de grote jongens sta."

"Conditioneel te zwak"

BROADFORD -

Regerend wereldkampioen Andrea Bartolini moest vrede nemen met de vierde plaats (zevende en vierde in de reeksen). "En toch ben ik niet ontgoocheld", zei de Italiaan. "Ik ben blij dat ik in beide reeksen ben gefinisht. Niet zo evident na mijn desastreuze voorbereiding (hij liep een sleutelbeenbreuk op en sukkelt nu met tendinitis in zijn rechterhand, red). Conditioneel sta ik nergens. In het begin van de race was mijn snelheid goed, maar na zes ronden moest ik noodgedwongen het tempo laten zakken. En mijn hand bezorgde me ook veel last. Halfweg de race had ik bijna geen gevoel meer. Probeer dan je stuur maar eens vast te houden. Deze week moet ik nog naar de dokter. Dan zullen we beslissen of ik al dan niet onder het mes moet."

Nu in het nieuws