Nilis viert rentree met doelpunt

MATCH VAN DE WEEK

BR>

PSV 6


De Graafschap 0


ANTWERPEN - Luc Nilis vierde zaterdag zijn rentree in de hoofdmacht van PSV Eindhoven met een doelpunt. De Limburger, die straks naar Aston Villa verhuist, bleef de voorbije weken langs de kant met een enkelblessure. Toch moest de aanvoerder van de Eindhovenaars de hoofdrol aan Arnold Bruggink laten, die met vier doelpunten nadrukkelijk solliciteerde naar een basisplaats.
Terwijl het om en rond het Philips-stadion de voorbije dagen opnieuw namen van spitsen regende, bijt Arnold Bruggink fel van zich af. Na drie jaar leven in de schaduw lijkt de aanvaller klaar om de fakkel van Nilis of Van Nistelrooy over te nemen. Ook al dreigt te club meer te zien in een nieuwe ronkende naam. Carew, de gegeerde spits van Rosenborg, wordt veel genoemd.
"Met de club zijn we er ook uit. Het is alleen nog wachten op de beslissing van de speler zelf", lichtte Arnesen een tipje van de sluier op. "Uiterlijk donderdag willen we zekerheid."
De kans dat PSV straks met Bruggink verder wil, lijkt dus eerder klein. Al dient ook gezegd dat De Graafschap bijzonder zwak verdedigde. Die bevestiging bracht ook Luc Nils, die één keer scoorde.
"We hebben inderdaad niet de sterkste tegenstrever voor de voeten gekregen. Het heeft er steeds meer de schijn van dat ik de club hier langs de grote poort kan verlaten. De titel sluipt immers steeds dichterbij. Zeker nu Bruggink het gemis van Van Nistelrooy perfect weet op te vangen."
Scheidsrechter: Van Hulten.
Toeschouwers: 28.000.
PSV: Waterreus, Van der Weerden, Nikiforov, Ooijer, Heintze, Kolkka (66' Bogelund), Van Bommel (77' Van der Doelen), Vogel, Bouma, Nilis (75' Iwan), Bruggink.
DE GRAAFSCHAP: Olyslager, Bot, Redeker (46' Nok), Vreman, Fränkel, Den Turk, Ax, Silooy (65' Emam), Viscaal (40' Meerdink), Fuchs, Tumba.
Doelpunten: 16' Bruggink 1-0, 22' Bruggink 2-0, 51' Bruggink 3-0, 54' Bruggink 4-0, 72' Nilis 5-0, 80' Bouma 6-0.
Gele kaarten: Nikiforov.
Rode kaarten: geen.

.

Nu in het nieuws