Belgische jeugd ontgoochelt

Tennis

M.D.

BR>

HOBOKEN -

De Zwitserse Dragica Stanojlovic en de Spanjaard Nicolas Delgado hebben op TC Maccabi de vierde editie gewonnen van de

Antwerp Diamond Tennis Trophy

, een internationaal jongerentornooi voor -14-jarigen. Spanje, dat net als Frankrijk en Zwitserland haar sterkste pionnen thuis liet, veroverde voor de eerste maal de landenbeker.

In het VTV-kamp waren de meningen verdeeld over de prestatie van onze jongeren. Coach Marc De Hous minimaliseerde hun vroege uitschakeling. "Zowel Kirsten Flipkens als Niels Desein verloren tegen de latere winnaars. Onze Limburgse had in kwart nochtans de wedstrijd in handen. Zij stond 1-4 voor in de derde set en ging daarna zowel fysiek als mentaal tenonder. Dit zijn jeugdzonden waar we moeten aan werken."

Ivo Van Aken was minder mals met zijn commentaar. "Ongehoord en onduldbaar", verklaarde hij nadien. "Zowel Flipkens, Desein als Roelant zijn reekshoofden, dan moet je het kunnen waarmaken, zeker als de concurrentie maar tot de subtop behoort. Onze jeugd krijgt met tennis en studie per slot van rekening een

prof

opleiding, maar ze gedroeg zich als echte tieners. Tijdens de proclamatie droeg Niels Desein een pet achterste voren en stond Cedric Roelant nonchalant met beide handen in zijn zakken toe te kijken. Niet éénmaal hebben ze respect getoond en in hun handen geklapt. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd."