"Overgemotiveerde spelers"

Houthalen van Tony Van Den Bosch bezorgt RBT Antwerpen nieuwe opdoffer

R.V.B

BR>

Houthalen 80

RBT Antwerpen 79

HOUTHALEN -

Tony Van Den Bosch heeft geen geschenkjes uitgedeeld aan zijn toekomstige ploeg. Tot verrassing van velen moest een supergemotiveerd Antwerpen het onderspit delven bij Houthalen. Bij de Limburgers schitterde spelmaker Krieger, in beeld bij Antwerpen voor volgend seizoen.

"Iedereen weet dat de zondagwedstrijden in Houthalen niet te onderschatten zijn", opent Eddy Casteels. "Bovendien zit je hier met de speciale situatie, dat we spelen tegen de ploeg van Tony Van Den Bosch, die volgend seizoen Antwerpen coacht. Hierdoor waren een boel spelers overgemotiveerd, zowel bij Antwerpen als bij Houthalen. Een aantal mensen wilde bewijzen dat ze volgend seizoen een plaatsje verdienen in het team van VDB."

RBT Antwerpen begon sterk aan de wedstrijd, maar zag het tij keren na een aantal betwistbare scheidsrechterlijke ingrepen, waardoor Herbert Baert en Roger Huggins al vlug in foutenlast kwamen.

"Zoals gebruikelijk wil ik me niet verschuilen achter de scheidsrechters, want dat zou afbreuk doen aan de verdienste van Houthalen, al heb ik natuurlijk wel mijn bedenkingen. Maar we moeten aan onze eigen fouten werken. De laatste aanval was voor ons, en we verkwanselen hem tot driemaal toe. Ander zwak punt was de verdediging op de afstandsschutters van onze tegenstanders. We kregen te veel driepunters binnen. Vooral de driepunter van Hoogmartens op het rustsignaal was cruciaal. Hierdoor kwam Houthalen op voorsprong, waardoor er na de rust plots vijf gemotiveerde

Michael Jordans

op het terrein stonden. En kijk maar eens naar de prestatie van Vincent Krieger. Het is duidelijk dat die man zijn visitekaartje heeft afgeleverd bij het Antwerp-bestuur. Dat zijn nu eenmaal die speciale kantjes van een eindeseizoenswedstrijd."

Voor Eddy Casteels breekt nu een moeilijke periode aan. Dinsdag is er het bekertreffen tegen Bergen, en volgend weekend komt landskampioen Charleroi op bezoek. Afwachten of de spelers zich kunnen herstellen na deze nieuwe opdoffer.

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan het Antwerpen van volgend seizoen. De onderhandelingen met Roel Moors zijn afgesprongen, omdat de spelverdeler zijn contract bij Brussels wil uitdoen. Hierdoor heeft RBA zijn oog laten vallen op Vincent Krieger. Verder wordt er gepraat met Stefan Sappenberghs en Tom Schellemans. Pieter Loridon en Paul Bayer zouden ook bereid zijn om naar Antwerpen te verhuizen, maar beide spelers liggen nog onder contract bij respectievelijk Aalst en Bergen.