"Dit is een schitterende dag voor Club Brugge"

René en Gert Verheyen kunnen na zege tegen Genk met nieuwe moed de Europese strijd aangaan

BR>

BRUGGE -

Club Brugge trok gisteren een dikke streep doorheen de Genkse ambities. De landskampioen had voor de koffie niks in de pap te brokken en was een makkelijke prooi voor blauw-zwart dat in de strijd voor een Europees ticket een goeie zaak deed en naar de vierde plaats steeg.

Voor Club en Genk bepaalt Europees voetbal het al dan niet slagen van het seizoen. Gisteren was voor beide ploegen het moment van de waarheid aangebroken. Na afloop mocht Club-trainer René Verheyen breed lachen. "Dit is een schitterende dag voor ons. Bovenaan de rangschikking pakt enkel Lierse punten. Vooral het puntenverlies van Moeskroen, dat in de beslissende fase van de competitie toch een gemakkelijk parcours voor de voeten krijgt, is aardig meegenomen. De eerste helft zag ik een Club dat veel beter was dan de tegenstander en goed voetbalde. De overwinning is van groot belang vooral omdat ons vorige week in Gent onverdiend de punten werden ontnomen. Daarom was deze wedstrijd cruciaal. Een nieuwe opdoffer zou fataal geweest zijn. De kopjes zouden definitief naar beneden zijn gegaan."

Zover kwam het niet. René Verheyen kon gisterennamiddag op elf werkgrage bondgenoten rekenen. "Mijn spelers verzetten al wekenlang hemel en aarde. Het niveau van Club wordt wedstrijd na wedstrijd beter. Het is eigenlijk simpel. Het zat ons de vorige wedstrijden gewoon niet mee. Club mag zich het weeskind van Dame Fortuna voelen. In Gent, thuis tegen Anderlecht en in Mechelen. Telkens waren we de betere ploeg maar slaagden we er niet in om de beslissing te forceren. Het grote probleem is dat Club voor die pechreeks een zware tol betaalde: zes, zeven punten glipten ons door de vingers. Reken zelf maar uit. Pas op, de buit is nog lang niet binnen. Maar na wat deze groep de laatste weken toonde, durf ik stellen: Club doet tot aan de streep mee voor Europees voetbal. Of de wedstrijd vrijdag in Luik een beslissende rol zal vertolken? Na het verlies van Standard weet ik niet goed wat ik van die match mag verwachten."

"Het zelfvertrouwen van Standard krijgt ongetwijfeld een deuk."

Gert Verheyen

Naamgenoot Gert Verheyen noemde de onverwachte nederlaag van Standard allesbehalve een ongelukkig voorteken. "Een verplaatsing naar Luik blijft een aartslastige klus maar na de verliesmatch in Lommel zal de twijfel daar ook wel zijn rolletje spelen. Krijgt het zelfvertrouwen er ongetwijfeld een deuk. De sterkte van dit Club? Bizar maar wat enkele maanden geleden de achillespees was is nu onze kracht: de groepsgeest. We klitten aan mekaar als mosselen. Ik heb de sfeer dit seizoen nooit beter geweten. Na de wanvertoning tegen Harelbeke is alles in een goeie plooi gevallen. Zijn we heel geconcentreerd bezig. Tja, Harelbeke. Toevallig de aanzet tot alle heisa. Tot de trainersperikelen. Maar uiteindelijk lijkt het hier allemaal nog in zijn plooi te vallen. Al blijft het voorlopig van week tot week leven. Vorige week zat heel Club nog in zak en as. Deze week doen we gouden zaken. In voetbal kan het snel veranderen. Ook de volgende weken."

Nu in het nieuws