"We staan weer met onze beide voeten op de grond"

Print
Tien keer op rij als een stoomwals over de oppositie heen en dan, op het veld van de hekkensluiter, glansloos onderuit. Het overkwam zondagmiddag Standard Luik op Lommel. "We staan weer met beide voeten op de grond", aldus Michaël Goossens.
BR>Goossens, de exponent van het nieuwe en explosieve Standard, maakte het bittere einde niet meer mee. Na een stevige tackle van Vincken op het halfuur maakte hij nog wel de eerste helft vol, om dan noodgedwongen plaats te maken voor Remacle. Na afloop van de wedstrijd verschafte de internationaal tekst en uitleg. "In het openingskwartier hadden wij het verschil kunnen en moeten maken. Toen kregen we drie glasheldere kansen om de wedstrijd al definitief te beslissen. Maar wij faalden in de afwerking en Lommel putte moed uit de onverwachte gelijkmaker. De tweede helft heb ik niet meer gezien, toen lag ik op de verzorgingstafel. Mijn enkel is stevig geraakt, ja. Morgen (vandaag) ga ik voor verder onderzoek naar het ziekenhuis. Hopelijk lappen ze me op voor de komende wedstrijd tegen Club Brugge. Maar we hebben een flinke knauw gekregen, dat zeker. Verliezen bij de laatste in de stand, hoe taai de tegenstand ook was, zet je wel mooi met beide voeten op de grond."
"Toen Lommel gelijkmaakte, had het verdict al lang moeten gevallen zijn."
Bernd Thijs
Wellenaar Bernd Thijs had het enorm moeilijk met de nederlaag op Limburgse bodem.
"De gelijkmaker van Lommel zette het spelbeeld wel even op zijn kop, want toen had het verdict al gevallen moeten zijn. Na het doorslikken van die pil was er natuurlijk nog de tweede helft om bij te sturen. Maar we hanteerden te vaak de steriele lange bal. Domineren alleen is niet voldoende, je moet het overwicht ook in doelpunten kunnen omzetten. Lommel kwam weinig in de buurt van keeper Runje, maar scoorde wel twee doelpunten. Zo verlies je een wedstrijd die je al vroeg in de knip had moeten hebben. Daarmee is wat mij betreft alles gezegd."

.

Nu in het nieuws