Blik op EURO 2000

*

Branko Strupar

stond in de basis bij Derby County, maar kon niet verhinderen dat zijn werkgever tegen een thuisnederlaag aankeek tegen Liverpool. Owen en Camara scoorden voor de

Reds

. Strupar zelf speelde geen te beste match.

BR> * Ook al verlies voor

Gilles De Bilde

en zijn Sheffield Wednesday. Bij hekkensluiter Watford dan nog wel. Smart scoorde in de slotfase het enige doelpunt voor Watford.

*

Luis Oliveira

moest na zijn schorsing vrede nemen met een bankzittersrol bij Cagliari. Op het veld van ex-club Fiorentina mocht

Lulugol

in de tweede helft opdraven. Batistuta en Mijatovic bezorgden Fiorentina een verdiende zege.

* Toch ook een scorende Rode Duivel.

Emile Mpenza

stond zelfs twee keer aan het kanon voor Schalke 04, dat een ruime 3-0 overwinning boekte tegen Stuttgart. Vooral het eerste doelpunt van de spits was een pareltje. Mpenza scoorde intussen zes goals in zeven matchen voor Schalke.

Marc Wilmots

stond eveneens in de basis en forceerde tijdens het matchbegin twee fraaie kansen.

Nico Van Kerckhoven

behoort opnieuw tot de kern, maar kwam niet aan spelen toe.

*

Jacky Peeters

zag zijn ploeg stunten bij Dortmund. Bielefeld won er met 1-3 en vlucht meteen van de laatste plaats weg.

*

Philippe Léonard

mag met Monaco naar de halve finales van de Franse beker. Monaco won de topper bij Lyon met 1-3. Giuly, Prso en Simone scoorden voor de Monegasken.

Belgen in het buitenland

Duitsland * Leverkusen zorgde voor een nieuw clubrecord door Ulm met 1-9 cijfers af te troeven. Meteen parkeren de mannen van Daum zich naast Bayern München, dat een gelijkspel boekte tegen Hertha Berlijn.

Engeland * Cédric Roussel scoorde het openingsdoelpunt voor Coventry, dat een ruime 4-0 zege boekte tegen Bradford. Onze landgenoot speelde een goede partij en werd dertien minuten voor afsluiten vervangen. Laurent Delorge kwam niet in actie.

Italië * Johan Walem mocht even na rust invallen bij Parma, dat een 1-0 zege boekte tegen Piacenza. Crespo scoorde het enige doelpunt. * Régis Genaux nam niet deel aan de 2-1 winst van Udinese tegen Lecce.

Nederland * Pieter Collen boekte met NEC een belangrijke zege het Willlem II van Tom Caluwé. Bij de formatie uit Tilburg was Geert De Vlieger nog steeds onvoldoende hersteld om zijn plaats tussen de palen weer in te nemen. * Thomas Caers en Stijn Meert gleden kansloos onderuit met MVV, dat een 3-1 nederlaag boekte tegen Heerenveen. * Stijn Vreven won met Utrecht van Vitesse en speelde de hele match. Wim Kiekens was ook al aan de winnende hand met Fortuna, dat de drie punten pakte bij Sparta. Twente zorgde voor de verrassing van de dag door Ajax op eigen veld in te pakken. Fred Peiremans en Chris De Witte stonden in de basis. Jan Verlinden mocht invallen. * RKC en Roda JC hielden elkaar in evenwicht. Garry De Graef scoorde één keer voor RKC. Bij Roda bleefJoos Valgaeren nog geblesseerd langs de kant. Bob Peeters vierde na rust zijn wederoptreden.

Oostenrijk * Harold Meyssen keek met Austria Salzburg tegen een rode kaart aan bij Rapid Wenen. De ex-Aalstenaar kreeg forfaitcijfers aangesmeerd en zag zijn team de match met acht spelers beëindigen.

Schotland * Kris Mampaey leed met Dunfermline een verrassende thuisnederlaag tegen middenmoter Raith Rovers. Dunfermline zakt naar de derde plaats in de tabel.

Spanje * Barcelona won de Spaanse topper tegen leider Deportivo La Coruna. Een kopbaldoelpunt van Kluivert en een strak schot van Rivaldo maakten het verschil. Bij La Coruna werden Mauro Silvao en Conceicao, die eerder voor de aansluitingstreffer had gezorgd, nog uitgesloten. * Erwin Lemmens won met Santander op het veld van Mallorca. Ook Oviedo, de werkgever van Gert Claessens pakte de drie punten tegen Bilbao.