"Ik geloof er niet meer in"

Print
BRUGGE -De geplaagde Genkse coach Johan Boskamp probeerde in Brugge het tij te keren door terug te grijpen naar de vertrouwde vijfmansverdediging en door zijn twee flankspelers in de spits te posteren. Het draaide op niks uit. Boskamp haalde drie op vijftien.
BR> "Ik zag een ploeg met twee gezichten," opende Boskamp na afloop van een kil middagje Brugge. "De eerste helft was afschuwelijk. Op die manier laat je je supporters mooi in de steek. Na de rust zie je dan dat we wel kunnen voetballen."
"Heel Europa speelt met vier man achterin. Waarom zouden wij het anders doen," had Boskamp vrijdagmiddag nog verteld. Toch deed hij het. Kimoni nam zijn plaats weer in naast Chris Van Geem, Domenico Olivieri werd opnieuw libero.
"Ik koos voor meer zekerheid," aldus Boskamp, die het duo Hendrikx-Gudjonsson uitspeelde in de spits. "Ik had Horvath kunnen brengen, maar ik koos voor twee snelle jongens, die in de vrije ruimte achter de verdediging moesten duiken."
Intussen wordt de kloof met de top wel bijzonder groot.
"In voetbal kan alles," probeerde de Genk-trainer nog even, maar hij besefte dat de competitie er voor Genk opzit. "Het kan in principe nog wel, maar ik geloof er niet meer in. Al wat ons rest, is vertrouwen opdoen voor die beker."

.

Nu in het nieuws