Rakels zo goed als zeker in Sydney

Print
Judo
BR>WARSCHAU - Het tornooi van Warschau leverde voor het minivliegtuigje Belgen vier medailles op: de Limburgse Heidi Rakels pakte goud, de Waalse Marisabelle Lomba zilver, de Antwerpse Cathérine Jacques en de Limburgse Ann Simons brons.
Rakels legde een prachtig parcours af met twee ippons in de twee eerste gevechten. In de finale diende zij het op te nemen tegen de Duitse Karl. De Duitse gaf echter forfait vanwege een blessure die ze vroeger in het tornooi had opgelopen. Met deze gouden medaille doet ze een goede zaak voor haar kwalificatie voor Sydney, waar de 31-jarige aan haar derde Olympische Spelen kan deelnemen. Rakels was dit seizoen overigens zeer regelmatig. Op de vier A-tornooien waaraan ze deelnam vocht ze telkens voor de bronzen medaille, tweemaal met succes. Bij gebrek aan een uitschieter was Rakels weggezakt op de ranking. Deze eerste plaats verandert de situatie voor onze landgenote.
Jacques verloor pas in de halve finale van de Tsjechische Pazoutova, die later het tornooi won. De Putse won dan de kamp om de bronzen medaille van de Duitse Bohm. Het is Jacques' eerste medaille op een internationaal A-tornooi.
Inge Clement greep net naast een medaille. De West-Vlaamse moest in de -52 genoegen nemen met een vijfde plaats.
De mannen lieten het allemaal afweten. Grootste ontgoocheling was de snelle uitschakeling van Europees kampioen De Cooman in de tweede ronde, net als zijn doublure Pedus en Nikoforov in de -100 kg.

.

Nu in het nieuws