C10 S01 Kort nevensporten

f Atletiek

BR>

Michael Johnson

heeft zijn seizoensdebuut niet gemist. In de series van de atletiekmeeting in St.-Petersburg liep Johnson de 200m in een tijd van 19"71.

Erik Wijmeersch

werd laatste in de 200m op dezelfde meeting in een bescheiden 21"76. In de 100m gaf Wijmeersch trouwens op. Dat deed Sandra Stals na 500m in de 800m ook. Johan Kloeck, die al sinds 10 januari in Zuid-Afrika traint, kwam met de speer uit op 75,55m.

f Autosport

De nieuwe Audi's R8

hebben een dubbele zege behaald in de 48ste editie van de 12 uren van Sebring, de oudste uithoudingsrace in de Verenigde Staten. Onze landgenoot Didier Theys finishte in een Ferrari 333 SP als 5de op 23 rondes voor Eric Van de Poele, 7de op 29 rondes in een Cadillac.

f Biljart

Eddy Leppens

heeft in Turnhout het nationaal rankingtornooi driebanden op zijn naam geschreven. Na winst tegen Spoormans, Philipoom en Bracke klopte hij in finale Francis Forton met 40-34 in 33 beurten. Het brons was voor Peter Bracke.

f Handbal

De competitiewedstrijd Sasja Z. - Izegem

moet herspeeld worden wegens een scheidsrechterlijke vergissing. Deze ontmoeting, met de laatste plaats als inzet, wordt gespeeld op zaterdag, 25 maart in Hoboken om 20.30u.

f Hockey

België

heeft op het olympisch kwalificatietornooi in Osaka eindelijk een wedstrijd gewonnen. In de barrages om de plaatsen 9 tot 12 wonnen onze landgenoten met 6-1 van Zwitserland. Maandag wordt om de negende plaats gestreden tegen Nieuw-Zeeland.

f Kunstrijden

Natalie Hoste

heeft in het Deense Aalborg de eindzege veroverd in de DSU-Cup, een internationale wedstrijd voor juniores.

f Muurklimmen

Muriel Sarkany

is slechts derde geworden op de eerste editie van de zogeheten Goldfinger in Puurs, de eerste internationale topklimwedstrijd in ons land. Winst was er voor de Sloveense Maria Cufar. Bij de mannen gingen de eerste plaatsen naar de Fransmannen François Legrand en François Petit.

f Rope Skipping

RSC Rivierenhof

heeft het Belgische kampioenschap in Kessel-Lo volledig gedomineerd. De zes deelnemende ploegen uit Deurne behaalden vier keer goud, één keer zilver en een keer brons.

f Rugby

België

heeft in de voorronde van het Europees kampioenschap verrassend van Tunesië gewonnen met 12-9. Het was al sedert 1987 geleden dat ons land nog kon winnen van de Noord-Afrikanen.

f Ruitersport

Patrick McEntee en Ludo Philippaerts

zijn respectievelijk tweede en derde geëindigd tijdens de Grote Prijs op het Flanders Open 2000 in Moorsel. Winnaar werd de Duitser Lars Nieberg. Kristof Cleeren werd tweede achter de Duitser Hassmann op het progressief parcours.

f Schansspringen

Andreas Goldberger

heeft het wereldrecord schansspringen verbeterd. Vanaf de grote schans in het Sloveense Planica maakte de Oostenrijker een sprong van 225 meter. Twee dagen geleden had zijn landgenoot Thomas Khörl het record tijdens de trainingen op 224,5 meter gezet.

f Schermen

Cédric Gohy

is in Antwerpen Belgisch kampioen floretschermen geworden. Hij versloeg in de finale Marc Pichon. Bij de vrouwen ging de zege verrassend naar Krista Marcoen. Zij versloeg Nele Schouterden in de finale.

f Ski

Ole Christian Furuseth

heeft de laatste wereldbekerwedstrijd slalom in Bormio gewonnen voor de Oostenrijker Benjamin Raich en de Sloveen Matjaz Vrhovnik. Raich won nadien wel de reuzenslalom voor zijn landgenoten Christian Mayer en Heinz Schilchegger. Hermann Maier had zich al verzekerd van zijn vierde wereldbekerzege, ondanks zijn opgave in de tweede reeks. Eerder had de 27-jarige

Herminator

ook al de algemene wereldbeker en die voor de afdaling en super-G gewonnen.

Kristina Koznick

heeft de afsluitende slalom voor het wereldbekerklassement op haar naam geschreven. In Bormio bleef de Amerikaanse de Zweedse Anja Paerson en de Italiaanse Elisabetta Biavaschi voor. De Sloveense Spela Pretnar eindigde als negende. Dat was voldoende om de wereldbeker slalom te winnen.

Michaela Dorfmeister

won zaterdag de wereldbeker reuzenslalom. De overwinning in de reuzenslalom van Bormio was voor Brigitte Obermoser. Dorfmeister was tweede en de Liechtensteinse Birgit Heeb werd derde.

f Snooker

Bjorn Hanneveer en Fung Kwok Wai

zijn er niet in geslaagdde de finale te bereiken van het vierde en laatste Eurotour-tornooi in het Duitse Bochum. Met twee landgenoten in de halve finales leek het weerom, zoals onlangs in het Franse Rijsel, een succes te worden. Fung Kwok Wai verloor echter van de Duitser Henson, terwijl Hanneveer de duimen moest leggen voor een andere Duitser Munsterman.

f Squash

Indoor

uit Antwerpen heeft bij de vrouwen de Belgische titel behaald. In de finale van de play-offs werd 't Binnenhof uit Herenntals opzijgezet.

Castle Club

uit Brussel was de sterkste bij de mannen. Olympics Ekeren moest genoegen nemen met de tweede plaats.

f Tennis

Alex Corretja en Thomas Enqvist

spelen de finale op het ATP-tornooi van Indian Wells. Corretja versloeg de Ecuadoraan Nicolas Lapentti in de voorlaatste ronde na twee sets, Enqvist had drie manches nodig tegen de Australiër Mark Philippoussis.

Lindsay Davenport

heeft het WTA-tornooi van Indian Wells gewonnen. In de finale versloeg 's werelds nummer twee andermaal Martina Hingis (nummer één) met 4-6, 6-4, 6-0.

Gilles Elseneer en Arnaud Fontaine

hebben de dubbelspelfinale van het Futurestornooi in Douai gewonnen. Onze langenoten rekenden af met de als eerste geplaatste combinatie Andy Ram/Lovro Zovko (Isr/Kro) met 6-1 en 6-4.

f Wielrennen

Jose Azevedo

is de eindwinnaar van de GP Portugal Telecom. Zaterdag werd de Portugees tweede in de slotrit, een individuele tijdrit over 23,3 km, die gewonnen werd door de Spanjaard Jose Alberto Martinez. In de eindstand strandde Martinez daarmee op drie tellen.

f Zwemmen

Het WK korte baan

in Athene kent een ware stortvloed aan wereldrecords. Op zaterdag en zondag sneuvelde er nog vijf toptijden. De nieuwe recordhouders zijn: Lars Frolander (50m vlinderslag - 23"19), Neil Scott Walker (100m wisselslag - 52"79), Jenny Thompson (100m vlinderslag - 56"56), Therese Alshammar (50m vrije slag - 23"59)en Roman Sludnov (200m schoolslag - 2'07"59).

Haley Cope

heeft tijdens de Amerikaanse studentenkampioenschappen het wereldrecord op de 50 meter rugslag verbeterd (27"25). Verder brak het kwartet van de universiteit van Californië het record op de 200 meter wisselslag (1'49"23). Eerder was het wereldrecord 400 meter wisselslag gebroken door het viertal van Georgia met een tijd van 3'57"62.