Vermant out met verrekking

Print
BRUGGE - Geen Sven Vermant aan de aftrap tegen Genk. De Brugse middenvelder liep na de laatste training een verrekking op. "Het risico om met een verdovende injectie te spelen was te groot. Tot dinsdag houd ik het bij rust. Woensdag zal moeten blijken of ik speelklaar geraak voor de wedstrijd in Luik", aldus Vermant. De Brul sukkelt met een ontsteking van een enkelpees, Lembi en Lesnjak hebben een verrekking in de bil. Ze blijven eveneens tot woensdag aan de kant. Clement (ontsteking slijmbeurs heup) zal proberen de trainingsweek vol te maken.
BR>

Van Ophuizen bijna speelklaar


BEVEREN - Voor verdediger Martin Van Ophuizen schijnt het einde van een lange lijdensweg, ingevolge een spierscheurtje in de dij, in zicht. Sedert eind vorige week is hij aan loopoefeningen toe en ondervindt hierbij geen hinder. Einde van deze week zal hij de training met de bal mogen hervatten. De reserven verloren hun wedstrijd op Moeskroen met 3-0. In deze match werd de 19-jarige doelman Kamiel Bolssens van Svelta Melsele getest. Hij liet een degelijke indruk na en zal deze week wellicht een contract aangeboden krijgen.

Meeusen geschorst op Beveren


GEEL - Geelspeler, Peter Meeusen, pakte tegen Anderlecht zijn derde gele kaart en mist daardoor de uitwedstrijd tegen SK Beveren. Bruno Versavel herneemt vandaag de trainingen met loopoefeningen.

Geel teleurgesteld in Genk


GEEL - Geel is teleurgesteld in de manier waarop Genk Jo Geerinckx benadert. Manager Dimitri Mbuyu verwijt de Limburgers een gebrek aan fair-play. "Genk probeert ons met de rug tegen de muur te zetten", zegt hij. "Ik weet dat het Geerinckx een aanlokkelijk voorstel gedaan heeft, maar dat betekent niet dat de transfer al rond is. Eerst moet er met Geel gepraat worden. En wij zullen onze prijs niet drukken, hoe graag Geerinckx ook naar Genk wil. Dat Genk maar beseft dat Geel het spel hard zal spelen. Temeer omdat er alternatieven zijn. Onder meer enkele niet onbelangrijke Nederlandse clubs toonden al belangstelling voor Jo."

Westerlo steeds meer "Kempens"


WESTERLO - Naast de jonge Kevin Vandenbergh (17) tekende nu ook Jan Boeckx (16) voor drie plus twee jaar optie bij Westerlo. Tegelijk blijft ook Erwin Vandenbergh het jeugdbeleid evenlang sturen. Manager Wijnants praat ook verder met Geel over Jef Delen. "Met hogergenoemde jongens, plus Dauwen, Verheyen, Serneels, Willemsen, Thoelen, Moons, Daems, Janssens en misschien nog een andere naamgenoot (Chris Janssens, Lokeren?) zijn we goed bezig een leuk Kempens hart in de ploeg te steken", concludeerde de manager tevreden.

Willemsen: vrees voor neusbreuk


WESTERLO - Het team van Westerlo liep in Lokeren heel wat averij op. Bart Willemsen moest worden verzorgd voor een neusbloeding. Foto's zullen nog moeten uitwijzen of het al dan niet om een breuk gaat. Marc Schaessens (voet), Vedran Pelic (enkel) en Dejan Mitrovic (enkel) moesten worden vervangen. Brogno (kuitblessure) had eveneens verzorging nodig. Testspeler Khattari vertrok inmiddels terug naar Marokko, omdat hij opgeroepen werd voor de Olympische ploeg.

Ekakia geschorst voor Harelbeke


ANDERLECHT - Elonga Ekakia is geschorst voor de uitwedstrijd in Harelbeke. Hij greep zaterdagavond in Geel zijn derde gele kaart.

Debusschere: achillespeesletsel


MECHELEN - Benny Debusschere werd in de wedstrijd tegen Germinal Beerschot noodgedwongen vervangen wegens een blessure aan de achillespees. Vandenbroeck kreeg een elleboogstoot tegen de pas gebroken neus. Sammy Greven speelde de wedstrijd wel uit, maar liep door een kniestoot een rugletsel op.

Arts wacht gele schorsing


AALST - Voor de strafschopfout op Paas kreeg de Aalsterse verdediger, Arts, geel onder de neus. Vermits hij al twee gele kaarten achter zijn naam had staan, mist hij hierdoor de wedstrijd op KV Mechelen. Dimbala kloeg voor de partij van last aan de knie en werd daarvoor uit voorzorg op de bank gehouden.

Spillebeen kiest voor Meldert


AALST - Joeri Spillebeen, de 20-jarige middenvelder van tweedeklasser Hekelgem, tekende een contract voor twee jaar bij de vierdeklasser TK Meldert.

Ivorianen afwezig door selectie


LOKEREN- Het ziet er naar uit dat Lokeren zijn Ivoriaans trio Abouo-Dago-Zeré zal moeten missen voor de uitwedstrijden tegen Standard en Moeskroen. De Ivoorkust speelt op 8 en 22 april immers de heen- en terugmatch tegen Ruanda in het kader van de voorronde op het WK 2002.
Patrice Zeré, die na de perikelen tijdens de Africacup te kennen gaf niet meer voor de nationale ploeg te willen spelen, is, na een telefonisch contact met de nieuwe trainer Patrick Parison, bereid op zijn stappen terug te keren. Abouo en Dago kregen hun uitnodiging reeds in de bus. Inmiddels proberen zich nog enkele andere Afrikanen op het voorplan te werken bij Lokeren. Bij de reserven scoorde de Congolees Mamalé het enige doelpunt en zette zijn landgenoot Bapo, hersteld van een knie-operatie, een opmerkelijke prestatie neer. Hij was tegen Westerlo zestiende man. En deze week verwacht manager Verhoost ook nog een zekere N'Tumbu. Dago en Lisasi hervatten morgen met de groep.

AA Gent - Lokeren verschoven


BRUSSEL - AA Gent meldt dat de competitiewedstrijd AA Gent - Lokeren wel degelijk gespeeld wordt op zondag 26 maart om 15u. De partij was aanvankelijk voorzien voor zaterdag 25 maart om 20u.
De vriendschappelijke wedstrijd AA Gent - Dynamo Moskou blijft geprogrammeerd voor dinsdag 21 maart om 19.30u.

Omelianovitch niet tegen Lommel


CHARLEROI - Sergueï Omelianovitch (Charleroi) keek op Lierse tegen een derde gele kaart aan. De Oekraïner is geschorst voor het belangrijk degradatietreffen tegen Lommel. Verdediger Romaniuk komt daarentegen opnieuw terug uit schorsing. De nieuwe trainer Manu Ferrera laste gisteren een zondagtraining in. Aziz Rabbah bleef aan de kant met pijn aan de adductoren. Christian Negouai test deze week bij de Spaanse tweedeklasser Merida. De aanvaller kon zich bij Sporting nooit echt doorzetten. Hij mag dan ook definitief of op huurbasis vertrekken. Manu Ferrera slankte meteen ook zijn A-kern af. Nikolic, Da Silva, Birinci en Eputa werden onmiddellijk naar de B-kern verwezen.

.

Nu in het nieuws