Antwerp oefent tegen Egypte

DEURNE -

Antwerp speelt op dinsdag 28 maart een vriendschappelijke wedstrijd tegen het nationale elftal van Egypte. De aftrap wordt gegeven om 19.30u op de Bosuil.

J.V.C.

BR>

Club wil zaak Simons afronden

BRUGGE -

Club Brugge wil de transfer van Timmy Simons (Lommel) morgen afronden. Club-directeur Vanhove gaat dan in het stedelijk sportstadion onderhandelen met voorzitter Peeters over het kostprijsplaatje van de 23-jarige verdediger. Club heeft voor Simons, die in Brugge al zijn ja-woord gaf, een contract voor vijf seizoenen klaarliggen.

KVM wil 20 miljoen voor Emeran

MECHELEN -

KV Mechelen praat vandaag verder met Fortuna Sittard over een transfer van Fritz Emeran. Het bod van de Nederlandse eersteklasser was slechts de helft van de Mechelse prijs, die ongeveer twintig miljoen frank bedraagt. Manager Buskens benadrukt dat Jo Geerinckx eerste kandidaat blijft om de Fransman op te volgen. Tom Van der Vee (AA Gent) komt zeker niet in aanmerking. Malinwa heeft van Anderlecht nog niets gehoord over mogelijke Brusselse interesse voor Steven Ribus. Het is algemeen geweten dat Franky Vercauteren altijd gecharmeerd is geweest door de linksbuiten. Aimé Anthuenis had al een gesprek met Ribus. De technische staf reist volgend weekend naar Denemarken om een spits te bekijken.

Brandts verlengt contract PSV

EINDHOVEN -

Assistent-trainer Ernie Brandts heeft zijn contract met PSV met twee jaar verlengd. De verbintenis eindigt nu op 30 juni 2002. Coach Eric Gerets toonde zich blij met het besluit. Brandts, ooit nog enkele seizoenen bij Germinal Ekeren, begon als assistent onder trainer Dick Advocaat, in 1997. Sinds 1993 was Brandts in Eindhoven in dienst als trainer van het tweede elftal.

Risicomatch blijft in Charleroi

LONDON -

De wedstrijd Engeland - Duitsland voor EURO 2000 gaat zeker door in het stadion van Charleroi, ondanks de kritiek van een veiligheidspecialist. In een programma, uitgezonden door de BBC, zei veiligheidsexpert Jim Dickie, dat een deel van het Belgische stadion nooit een veiligheidscertificaat zou krijgen in Groot-Brittannië. In het consumentenprogramma "Weekend Watchdog" herhaalde de Belgische politievakbond, het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV), de suggestie om de wedstrijd van 17 juni te laten doorgaan in het Koning Boudewijnstadion.

Gullit wil geen trainer blijven

ROTTERDAM -

Ruud Gullit heeft "absoluut geen ambitie" om in de nabije toekomst terug te keren als trainer. Hij heeft de afgelopen maanden diverse grote aanbiedingen afgeslagen van clubs die hem als coach wilden. Sinds zijn vertrek bij Newcastle (vorig jaar augustus) zit Gullit zonder club.

Waardig afscheid oud-Wembley

LONDEN -

Het Wembley-stadion in Londen krijgt een waardig afscheid. De Engelse voetbalbond (FA) heeft alsnog besloten de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland op 7 oktober in de befaamde arena te spelen. Daarna pas begint de ingrijpende verbouwing van het uit 1923 stammende complex.

Topscorer blijft bij Sunderland

SUNDERLAND -

Aanvaller Kevin Phillips heeft zijn contract met Sunderland met vijf jaar verlengd. De huidige topscorer van Engeland (24 goals) tekende tot medio 2005 bij de nummer negen uit de Premier League. Hij maakt een goede kans geselecteerd te worden voor EURO 2000.

Souness manager bij Blackburn

BLACKBURN -

Graeme Souness is aangesteld als manager bij de Engelse tweedeklasser Blackburn Rovers. De voormalige sportieve baas van Liverpool en Benfica Lissabon kreeg een contract tot 2003. Huidig manager Tony Parkes blijft als assistent.

Stoïchkov tekent nog contract

CHICAGO -

De 34-jarige Bulgaarse aanvaller, Hristo Stoïchkov, die op 9 juni laatstleden zijn voetbalcarriere beëindigde, heeft uiteindelijk beslist er nog één jaartje bij te doen in de Verenigde Staten. Hij tekende een verbintenis bij Chicago Fire. Stoïchkov maakt zijn debuut tegen Dallas. Volgens geruchten zou hij 10 miljoen bf (250.000 euro) per maand verdienen.

Drukke week voor FIFA-bazen

ZURICH -

De Internationale Voetbalbond (FIFA) begint vandaag in Zurich aan een marathon vergaderingen met de meest uiteenlopende thema's: doping, het vrouwenvoetbal, de internationale kalender, de Wereldbekers 2002 en 2006 en de Olympische Spelen 2000.

In het kader van de harmonisatie van de kalender wil de FIFA de Africa Cup als kwalificatietornooi voor de Wereldbeker 2002 in Japan en Zuid-Korea laten meetellen. De kandidaturen voor het WK 2006 zullen worden onderzocht. De organisator zal gekozen worden op 5 en 6 juli e.k.

De FIFA zal ook het eerste WK voor clubs in Rio de Janeiro en Sao Paulo, gewonnen door Palmeiras, analyseren. Ze bekijkt het voorstel deze competitie tweejaarlijks te organiseren. De toekomst van de Confederatiebeker, gespeeld in juli en augustus vorig jaar in Mexico, wordt eveneens bestudeerd. Een geharmoniseerde internationale kalender blijft hoofddoel nummer één voor FIFA-voorzitter Blatter. De Commissie voetbal stelt een seizoen van februari tot november voor, met de maand december als rustperiode en de maand januari voor de fysieke voorbereiding van de spelers.

Vrouwen leiden competitieduel

BUENOS AIRES -

Voor het eerst in de geschiedenis van het Argentijns voetbal hebben vrouwen een officiële wedstrijd in de competitie geleid. De 29-jarige scheidsrechter Florencia Romano kreeg in het duel tussen Atlanta en Argentino de Quilmes (tweede klasse) assistentie van twee vrouwelijke grensrechters. Romano deelde in de wedstrijd zeven keer geel en één keer rood uit. Desondanks waren beide teams en het publiek na afloop tevreden over de arbitrage.