"Druk bij concurrentie"

Zo snel kan het gaan. Amper tien dagen geleden was Lommel dood en begraven. Tweede klasse wenkte. Na de zes op zes tegen Genk en Standard zijn de Limburgers echter weer springlevend. Puur op wilskracht maakte de rode lantaarn gisteren een einde aan de succesrace van de Rouches. Een elfde overwinning op rij was de Luikenaars niet gegund. Twee punten scheiden SK nu nog van de reddingsboei, die luistert naar de naam Charleroi. En laat dat nu juist de komende tegenstander zijn. Het belooft zaterdag aanstaande op Mambour een warm avondje te worden.
BR>
Terugkomen uit een verloren positie, Lommel heeft er blijkbaar een patent op. In het debuutseizoen in eerste klasse zag de situatie er halfweg hopeloos uit. Toch werd in extremis het behoud verzekerd. En ook vorig seizoen hadden de Limburgers op een bepaald ogenblik de rode lantaarn beet. Geen twee zonder drie?
"Och," haalde Dirk Schoofs achteraf de schouders op, "Laat ons nu de druk weer niet kunstmatig opvoeren. Daar heeft niemand behoefte aan. Ik zie het zo. Wij komen van heel diep, waren op een bepaald ogenblik uitgerangeerd. Dat heeft ons bevrijd van een hoop stress. Daardoor zijn we er ook in geslaagd om die twee matchen op rij naar onze hand te zetten. We staan weer tussen de mensen, dat is het belangrijkste. In de wetenschap dat concurrenten als Geel en Sint-Truiden nog bij ons op bezoek moeten komen. Charleroi volgende week? Wordt natuurlijk een belangrijk duel. Maar ik kan me niet voorstellen dat de Zebra's ons in de gegeven omstandigheden met een gerust hart zien komen. In wezen hebben wij genoeg aan een gelijkspel. Zolang de kloof niet opnieuw groter wordt, blijven wij ons lot in eigen handen houden."

Doodgeknuffeld


Wroeterke Schoofs was de held van de match met de winning-goal in blessuretijd.
"Mijn eerste ook voor Lommel", glunderde hij. "Dat ik veel tijd had om na te denken hoe ik Runje zou verschalken? Toch niet. Ik vond dat hij snel voor mijn neus stond. Hij maakte zich heel breed, ik kon niet naar links of naar rechts. Dus besloot ik de bal maar tussen zijn benen door te trappen. Toen ik zag dat hij erin ging, was ik even niet meer van deze wereld."
Seconden later werd Schoofs zowat doodgeknuffeld door Twan Scheepers, even voordien nochtans vervangen na een uitstekende wedstrijd.
"Ja, de ontlading was ook voor mij enorm", lachte de Eindhovenaar. "Ik ben hier pas een maand. Maar de sfeer is gewoon fantastisch. Ik kom elke dag fluitend naar de training. Zo'n hechte groep als deze ben ik in mijn carrière nog niet vaak tegengekomen."
Met zijn eerste goal voor zijn nieuwe werkgever blies Twan een op dat moment verzuipend Lommel nieuw leven in.
"Is bijzaak", weigerde hij zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen. "Ik ben blij dat Lommel mij een kans op rehabilitatie biedt. Bij Cambuur zat ik, net als de ploeg trouwens, aan de grond. Ik kreeg geen speelgelegenheid. Toen Harm mij kwam opzoeken, was ik dan ook erg blij. Ik wist natuurlijk dat me hier geen makkelijke opdracht wachtte. Er kwamen tien finales op me af. We moesten proberen uit een schier uitzichtloze situatie te geraken."

220 volt


Voorlopig is het zover nog niet. Maar de kansen op het behoud zijn, na de winst tegen Standard, aanzienlijk gestegen.
"In de komende maanden heb ik er mijn hele ziel en zaligheid voor over om deze club in eerste klasse te houden. Zou me trouwens goed uitkomen. Dan blijf ik hier nog twee jaar hangen, dat staat in mijn contract. Of ik niet baalde, toen ik vorige week al onmiddellijk op de bank belandde? Dat wel. Ik was daar niet gelukkig mee, dacht terug aan Cambuur. Maar de trainer heeft heel goed op me ingepraat. Ik heb keihard gewerkt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen."
En nu Charleroi?
"Och, we hebben nu het vertrouwen te pakken. Laat ons op dat elan proberen verder te gaan en niet opnieuw 220 volt onder de ploeg te leggen. Weet je, er worden al grapjes over me gemaakt. Twee winstpremies, daar hebben de andere jongens een half jaar op moeten wachten. Een derde keer langs de kassa passeren, zou welkom zijn."

.

Nu in het nieuws