C04 S09 jeugd

Print
Elite/beloften Hingene
BR>BORNEM - Honderd renners aan de start onder wie 41 Nederlanders en dus een België - Nederland die door Ludo Giesberts in het voordeel van de Belgen werd beslecht.
De wedstrijd viel al in de eerste ronde in de beslissende plooi: Giesberts ontsnapte met Boonen, Devalckeneer, Hermans, Mariën, Van Immerseel en de Nederlander Lermans. Enkel diens landgenoot Castein pikte in de tweede ronde nog aan. Lermans en Van Immerseel moesten lossen en Castein haakte wegens pech af. Vier ronden voor het einde begon Giesberts aan zijn zegetocht.
Elite/beloften Mol
MOL - Zes vroege vluchters werden voor half wedstrijd gegrepen. Na flink wat schermutselingen, telkens gecontroleerd door de Mapei-ploeg, geraakten 12 renners voorop die voor de zege mochten spurten. In die spurt was Tom Boonen veruit de sterkste. Hij won voor Hans Deckers en Yoeri Beyens.
Juniores Haacht
HAACHT - Gandert Van Raemdonck, Vincent Brochard en Thierry De Coen ontsnapten tijdens de zesde van de acht ronden en telden bij de laatste doortocht 40 seconden voorsprong op een 72-koppige groep. Toch werden ze in extremis nog bijgehaald - en voorbij gereden - door vijf achtervolgers. In de spurt haalde de Waal Gregory Habeaux het.
Juniores Essen
ESSEN- Heist Sportief begon aan de Driedaagse van de Noorderkempen met winst in de ploegentijdrit. In de rit in lijn ontstond na 45 km een kopgroep van twintig renners. In de finale demarreerde Ken De Feyter. Hij kreeg Jef Lemmens, Brad Sterckx, Gert Delcroix en Gregory Biermans in zijn wiel. Die vijf bleven voorop. In de laatste rechte lijn slaagde Gert Delcroix erin om zijn medevluchters te verschalken en met enkele meters voorsprong te winnen.
Nieuwelingen Beveren
BEVEREN - Na 15 km stak de Let Artur Ansoms voor het eerst zijn neus aan het venster. De reactie kwam van Goris, maar de groep liet niet betijen. Even later ging Ansoms solo. Hij kreeg gezelschap van Thijs Van den Bossche en na 20 km sloot Tom Maes aan. Halfwedstrijd hadden deze drie renners een halve minuut voorsprong. De kloof zou maximaal uitgroeien tot anderhalve minuut. In de slotfase kwam het peloton nog tot op 25 seconden, maar de drie bleven buiten schot. In de spurt haalde Tom Maes het verrassend voor Ansoms en Van den Bossche.
Nieuwelingen Woensdrecht
WOENSDRECHT - De Benego-trofee kreeg dan toch nog een Belgisch tintje. Net voor ze de grens overstaken, ontstond er een kopgroep met vijf Noorderburen. Van Leijen, Harms, Timmermans, Mosselman en Van Rij. Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde in Woendrecht bleef, onder druk van Jef Van Dijck, alleen Van Leijen over. Van Dijck remonteerde ook hem en fietste de Nederlander in de laatste kilometer uit het wiel. De eindzege was voor Robin Daling.
Nieuwelingen Haacht
HAACHT - Het werd een afvallingswedstrijd over vijf ronden, die uitdraaide op een massaspurt. Michel Bultinck probeerde op het einde van de derde ronde weg te geraken, maar lang reed hij niet voorop. Ook de Let Ansons en favoriet Roel Valckaerts hadden geen succes. In de finale demarreerde Kevin Van Lierde. Hij vormde de springplank voor Steve Schets. Deze tweedejaars uit Gooik had voordien de aanvallers gecounterd en reed met de anderen in zijn spoor naar Van Lierde. Hij spurtte van ver op kop, verzwakte niet en behaalde zijn derde seizoenszege.

.

Nu in het nieuws