Geel stelt Aurora-project voor

Print
Het Gemeenschapsonderwijs in Geel pakt uit met een ambitieus computerproject. In aanwezigheid van heel wat prominenten werd het computerkind Aurora boven de doopvont gehouden. Aurora staat voor een netwerk dat de hele campus van het Geelse Gemeenschapsonderwijs bedient. De verschillende scholen liggen verspreid en om alles met elkaar te verbinden was vier kilometer bekabeling nodig. Aurora heeft als trotse ouders de school en de Lokale Raad voor het Gemeenschapsonderwijs. Peter computerintercommunale Cipal en meter Argo zorgden dat de boreling van bij de geboorte over de nodige technische en financiële bagage beschikte.
BR>Aurora staat voor een computernetwerk dat de hele campus van het Geelse Gemeenschapsonderwijs bedient: kleuterschool, basisschool, technisch blok en Atheneum en Middenschool. De leerlingen van de afdeling elektriciteit wroetten zich als mollen door de grond om de verschillende gebouwen met glasvezel te verbinden. Het netwerk bestaat uit tachtig computers. De school beschikt over drie volledig ingerichte informaticalokalen. In elke klas staan twee computers. De pc's staan niet alleen met elkaar in verbinding, elk toestel kan via internet met de buitenwereld communiceren. Niet alleen op vlak van technische uitrusting staat de school ver. De manier waarop het netwerk wordt gebruikt is al even vernieuwend.
De leerkrachten integreren de informatica in elke les. Leerlingen mailen hun steloefening Nederlands en Engels naar leerlingen van andere scholen. Het netwerk zal ook dienen om opzoekingen voor de les geschiedenis, resultaten van wetenschappelijke proeven of experimenten en wiskundeoefeningen uit te wisselen. Elke leerkracht kan vanuit haar of zijn lokaal nogal wat gegevens over de pupillen opvragen. "En dat is nog maar een begin, elke dag gaan er nieuwe deuren open", voorspelt de directie.

.

Nu in het nieuws