"Die vieze smaak moet weg"

Print
Philip Haagdoren wil zo snel mogelijk draad van succes weer oppakken
BR>ANTWERPEN - Na twee nederlagen op rij wil Germinal Beerschot zaterdagavond op eigen veld opnieuw aanknopen met een overwinning. Het zou meteen een opkikker zijn na een turbulente week op bestuurlijk vlak. "Ik wil die vieze smaak van verliezen wegspoelen" zegt Philip Haagdoren.
Germinal Beerschot - KV Mechelen
Zaterdag 20.00u

Zondag op Harelbeke liet trainer Franky Van der Elst Philip Haagdoren centraal op het middenveld spelen. Eerder dit seizoen verzeilde Philip op de rechterflank en zelfs op de rechtsachterpositie. "Hoewel ik bij de voetballiefhebbers het meeste bekendheid geniet als flankaanvaller, speel ik het liefst centraal", stelt Haagdoren. "In feite maakt het me allemaal niet zoveel uit, ook als rechtsback vond ik het leuk. Dat spelen op een nieuwe positie vraagt uiteraard een aanpassing, maar ik kan ongeveer overal mijn plan wel trekken. Ik ben niet de man die roept om een of andere positie in de ploeg op te eisen. Het ploegbelang primeert, daar schik ik me naar. Overal tracht ik zo goed mogelijk te presteren, in het belang van de ploeg en mezelf."
Philip Haagdoren relativeert de huidige mindere resultaten. "In zijn analyse van de wedstrijd op Harelbeke wees de trainer ons op ons falen. Ik geef graag toe dat we niet goed speelden. Op de meeste velden waar Germinal Beerschot zich dit seizoen aanbood, was er telkens wel iets te zien. Hiervoor werden we niet altijd beloond. Nu het iets minder draait, hebben we de pech dat we ook geen punten pakken, zelfs niet op een diefje. Ons grootste minpunt dit seizoen vond ik dat we vaak in de slotfase punten uit handen gaven. Zo verloren we minstens 5 punten tegen Lommel, Lierse en Harelbeke.
We slagen er soms niet in een resultaat vast te houden. Hierdoor lijkt Europa momenteel wel erg ver weg en hoeven we er niet direct naar uit te kijken. Toch krijgen we met de komst van onder meer Gent, Genk en Standard nog enkele geladen wedstrijden op het Kiel. Waarschijnlijk zullen we op de slotdag van de competitie iets te kort schieten voor een prijs, maar dat neemt niet weg dat we er nu alles moeten aan doen om die vieze smaak die na twee nederlagen blijft hangen, weg te spelen."
"Ik wil in de toekomst hoger mikken met Germinal Beerschot."
Philip Haagdoren
"Tot op vandaag kunnen we nog steeds een positieve balans voorleggen. Ik wil graag in de nabije toekomst een beetje hoger mikken. Moeskroen heeft enkele jaren nodig gehad om onder Hugo Broos uit te groeien tot één van de moeilijkst te bespelen ploegen van onze competitie. Wij groeiden het voorbije jaar bijzonder snel, wat dan weer geen garanties biedt voor volgend seizoen. Toch hebben we een groep om bij de eerste vijf te eindigen."
Philip Haagdoren, die tijdens het voorbije tussenseizoen een contract tekende voor drie jaar, is heel gelukkig bij Germinal Beerschot. "De drie jaren bij Lierse waren eveneens tof. Ik behaalde mee de titel, speelde inde Champions League, maar vorig jaar viel ik plots om allerlei redenen uit de boot. De groep in Lier was jonger, zodat over andere dingen gepraat werd dan hier. De werksfeer is bij beide clubs ideaal, maar om me echt gelukkig te voelen, doen we er best aan nu te winnen van KV Mechelen. De heenmatch verloren we. De Mechelaars speelden erg scherp, razend enthousiast. Toch zullen we tegen hen iets moeten rechtzetten, willen we al het positieve dat we de voorbije maanden opbouwden niet kwijtspelen. Ik ga niet akkoord met zij die zeggen dat we geladen wedstrijden minder goed aankunnen. We wonnen ook al buitenshuis op karakter, waarom zouden we KV Mechelen dan vrezen? Niet vergeten dat we door langdurige blessures van Kovacs, Svetlicic, Marinovic en Karagiannis vooral achteraan veel hebben moeten schuiven."
Nu in het nieuws