Aartsmoeilijke verplaatsing

Print
Montegnée - Lille
BR>LILLE - "Een ploeg die op Zwarte Leeuw met duidelijke winstcijfers aan het langste eind trekt, is uit het goede hout gesneden of zit in een sterke periode", meent assistent-coach Patrick Van Genechten. Hiermee verwijst de hulptrainer naar de moeilijksgraad van de wedstrijd die Lille morgen krijgt voorgeschoteld.
"De uitgesproken zege van de Walen vorige week maant ons zeker aan tot voorzichtigheid en respect. Anderzijds mogen we ook niet met de bibber op het lijf naar ginder trekken. Dat zou trouwens een averechts effect kunnen hebben."
Hoe groot schat Van Genechten de kansen van Lille? "Onze laatste nederlaag buitenshuis is geleden van 28 november toen we op Neeroeteren met het kleinste verschil verloren. Dit betekent dat we nadien in zes uitwedstrijden minstens een gelijkspel wisten af te dwingen. Daar moeten we ons alleszins aan optrekken."
"Als iedereen deze wedstrijd geconcentreerd en gemotiveerd aanpakt, hebben we een kans. Hopelijk raakt Werdens voldoende fit. Van Wim Gielis is ondertussen geweten dat hij Lille na dit seizoen verlaat en voor de volgende twee seizoenen neerstrijkt bij eersteprovincialer FC Duffel."
Nu in het nieuws