"Het blijft koffiedik kijken"

Peter Quintelier strijdt met Turnhout verder voor een eindrondeticket

Sus Nuyens

BR>

TURNHOUT -

"Ik ken hem al van bij Oostende en Sint-Niklaas. Misschien komt hij voor eerste klasse een tikkeltje snelheid tekort, maar hij is toch de man die de lijnen uitzet. Als we nog in aanmerking komen voor de eindronde, is dat voor een groot deel de verdienste van Peter Quintelier", aldus Raoul Peeters.

Turnhout - RTFC Luik

Geconfronteerd met die uitspraak van de Turnhoutse trainer Raoul Peeters, repliceert de nu 32-jarige Peter Quintelier, die in het begin van het seizoen definitief van Aalst naar Turnhout werd getransfereerd, op zijn typische manier. "Dat is natuurlijk plezant om te horen. Maar toch moet ik deze uitspraak minimaliseren. Voetbal wordt met elf gespeeld en je mag ook de jongens op de bank niet vergeten. Het is de hele ploeg die na nieuwjaar een mooie reeks heeft neergezet, weinig tegengoals slikte en zelf vlot scoorde."

Of de recente inbreng van Sven Gorts iets heeft veranderd? "Sven is een goeie voetballer die een actie kan maken. In het begin had hij wat problemen met de fysiek, maar nu draait hij goed mee. Hij is ook polyvalent. Toen de trainer hem als rechtsachter uitspeelde, deed hij dat zonder aarzelen."

Heeft dit seizoen gebracht wat Quintelier er zich van voorstelde? "De doelstelling was een eindrondeticket behalen. Dat zit er nog altijd in, hoewel het wat krap wordt. Voorlopig is het nog koffiedik kijken. Nu komen de confrontaties met La Louvière en Dessel. Halen we daar een 0 op 6, dan wordt het heel moeilijk."

Heen en terug

"Ik denk dat Antwerp en Dessel definitief buiten schot zijn. Maar voor de rest komen er nog verschillende ploegen in aanmerking. Ik schat onze kansen in op 50%. Ik hoop dat we zo lang mogelijk in strijd blijven."

Wat volgend seizoen betreft, tast Quintelier nog in het ongewisse. "Ik hoor dat er al is gepraat met spelers die einde contract zijn, maar er heeft nog niemand bijgetekend. Ik heb al aan Chris Jansen gevraagd wat kan en niet kan, maar er zijn nog te veel onbekende factoren die het volgend seizoen kunnen beïnvloeden."

Op de vraag of ploegen als Dessel en Turnhout iets in eerste klasse kunnen uitrichten, antwoordt Quintelier het volgende: "Zonder aankoop van 10 à 15 nieuwe spelers zou dat een ticket heen en terug worden. Bovendien zou de aanpassing van het terrein al een pak geld kosten. Maar we mogen niet op de zaken vooruitlopen. Afwachten is de boodschap."

Nu in het nieuws