"Thuis zitten we op kampioenenschema"

Print
Frank Leen schrijft Europees ticket via competitie nog lang niet af
BR>LIER - De Ligabekerwedstrijd tegen Moeskroen zette de medische staf van Lierse aan het werk. Frank Leen bijvoorbeeld liep een neusbreuk op. Tijd om het snuiforgaan te laten helen is er niet. De Pallieters trekken de laatste rechte lijn in op jacht naar een Europees ticket. "Thuis zitten we op kampioenenschema, maar toch verwacht ik een lastige avond tegen Charleroi", voorspelt Leen.
Lierse - Charleroi
Zaterdag 20.00u

Lierse betaalde dinsdag een hoge medische prijs in de Ligabeker. De confrontatie met Moeskroen katapulteerde de Pallieters behoorlijk gehavend naar de afspraak met Charleroi. Gela Shekiladze mag na een uitspatting van Marco Casto drie weken op ziekteverlof, de paraatheid van Filip Daems wordt sowieso twijfelachtig en de onfortuinlijke Frank Leen liep een neusbreuk op. De Limburgse stofzuiger komt sowieso toch aan de aftrap. Met of zonder masker, dat is nog niet duidelijk. Donderdag testte Leen voor het eerst met masker, maar dat gaf de middenvelder een hinderlijk gevoel.
Gazet van Antwerpen: Het verplichte nummer tegen Moeskroen en de rits blessures pleiten wellicht voor een afschaffing van de Ligabeker?
Frank Leen: Ach, misschien valt het allemaal nog mee. Ik geraak speelklaar en mogelijk haalt ook Filip Daems de aftrap. Alleen Shekiladze werd zwaar toegetakeld door Casto. Onaanvaardbaar gewoon. De spelers weten dat gele of rode kaarten in de Ligabeker geen waarde hebben voor de competitie. Dan moet je het als scheidsrechter strak houden. Dat gebeurde dinsdag duidelijk niet.
Het ernstige werk nu. De thuismatch tegen Charleroi brengt alweer druk. Een uitschuiver op eigen veld kan de deur naar Europa definitief sluiten.
Op het Lisp hebben we niet meteen een probleem, hier zitten we zelfs op kampioenenschema. Al blijft er toch veel druk op onze thuismatchen liggen. Eén misstap en het is voorbij. Juist daarom vrees ik de confrontatie met de Zebra's een beetje. Die gasten hebben een nieuwe trainer en de lijnen naar komend seizoen zijn uitgezet. Het hoeft nauwelijks gezegd dat ze hun vel duur zullen verkopen. Hun ongelukkig thuisverlies tegen Beveren en de komst van Ferrera zullen de Walen extra geprikkeld hebben.
"De Belgische beker blijft een vluchtweg."
Frank Leen
Het pijnpunt van Lierse ligt net als vorig seizoen buitenshuis. Met een flauwe 13 op 42 klim je niet hoog op de Europese ladder.
Daar ligt inderdaad het probleem. Ons puntentotaal is gewoon te klein. Terwijl we vorig seizoen in de tweede ronde plots toch begonnen te oogsten buiten Lier, hebben we die lijn niet kunnen doortrekken. Een verklaring? Ach, ons systeem heeft zijn deugdelijkheid al bewezen en vaak kwamen we ook buitenshuis behoorlijk voor de dag. Op Standard bijvoorbeeld liep het lang niet slecht, maar in voetbal blijft het resultaat alles bepalen. Laten we zeggen dat de slagroom op de taart ontbreekt buiten Lier.
Het gevolg is dat Lierse opnieuw lange tijd onwetend zal blijven over zijn Europees lot.
Het zou leuk zijn om via de competitie tot het einde mee te kunnen doen voor de Europese plaatsen. Eigenlijk blijven onze doelstellingen overeind. Binnen de topvijf finishen en lang meedraaien in de beker. Die Belgische beker blijft een vluchtweg, maar ik wil Europa via de competitie niet afschrijven. Al zullen we dan fel aan onze uitreputatie moeten knutselen en is een slippertje op het Lisp uit den boze.
Nu in het nieuws